L’Ajuntament considera que la reobertura del CIE de Sapadors és un atac als drets humans

 

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i el regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migrants, Berto Jaramillo, han rebutjat de ple la reobertura del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors, en la ciutat de València, ja que la seua posada en funcionament “acaba amb un període de sis mesos de respecte als drets humans en la ciutat de València. Tots i totes hem pogut comprovar que mentre el CIE ha restat tancat, a València no hi ha hagut cap incident, aleshores, ens preguntem per a què serveix el CIE més enllà de ser un lloc on no es respecten els drets més bàsics de les persones”, ha dit Lozano.

 

Des de l’Ajuntament s’ha reclamat novament al Govern Central el tancament d’este CIE, donat que la legislació Europea en matèria d’immigració no obliga a les ciutats a tindre obert un centre d’estes característiques, que Lozano no ha dubtat en comparar amb una presó. “El CIE és, sense dubtes, la gran vergonya dels drets humans en la nostra ciutat”, ha dit Lozano.

 

En eixe sentit, des de l’Ajuntament s’ha destacat la “normalitat i tranquil·litat” que s’ha viscut en la ciutat en este període. Amb el CIE inoperatiu la ciutat ha continuat com sempre i, a més, ha experimentat la pau social que atorga no estigmatitzar ni castigar a ningú simplement per la seua situació administrativa”. Així, Lozano s’ha preguntat sí realment té algun sentit el CIE i ha assenyalat que el Govern de la Nau “continuarà treballant per garantir que en la nostra ciutat es respecten els drets a totes les persones per igual, independentment del seu origen”.

 

Per la seua banda, el regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo, ha manifestat la total oposició a la reobertura del CIE de Sapadors. Segons Jaramillo, “no podem permetre que en una ciutat com València es vulneren els drets humans. Hem de lluitar per convertir-nos en un referent en la lluita pel respecte de la dignitat humana. Els CIEs són una aberració al segle XXI. No podem tancar a la gent que no ha comés cap delicte, i que l’única cosa que pretenen és tractar de sobreviure i buscar un futur millor lluny dels seus països d’origen”.

 

El regidor de Migració, que es troba de viatge a Colòmbia participant en una comissió de verificació de drets humans, ha insistit també que “la falta de transparència del Govern espanyol i les irregularitats que es cometen en la gestió dels centres d’internament seria considerat un escàndol en qualsevol país democràtic del nostre entorn”. Berto Jaramillo, exigeix el tancament immediat dels set centres d’internament d’estrangers que existeixen a Espanya i, a més, demana a la ciutadania que “es mobilitze perquè el Govern central prenga nota i entenga d’una vegada per totes que per a la ciutadania de aquest país el respecte i la llibertat humana són dos valors fonamentals”.
 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.