L’Ajuntament crea espais de trobada i dóna visibilitat a les comunitats africanes assentades a València

 

 

La Regidoria de Cooperació i Migració liderada per Roberto Jaramillo, ha organitzat, en el marc del Dia d’Àfrica, la conferència que impartirà demà, a la sala de juntes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, el professor i catedràtic de la Universitat de Salamanca Justo Bolekia Boleká, “defensor de la necessitat de denunciar que, en el context hegemònic actual de la globalització, Àfrica apareix com un continent necessari i indispensable, encara que maltractat i explotat”.

 

En esta conferència, anunciada amb el títol “La unitat cultural africana des de la seua diversitat”, el professor Justo Bolekia Boleká recordarà que celebrar el Dia d’Àfrica és denunciar la hipòcrita expressió “Els africans heu d’estar units”, que tant se sent des d’Occident.

 

L’Ajuntament de València celebra el Dia d’Àfrica per a donar visibilitat a les comunitats africanes assentades a València. A més, aprofita este esdeveniment per a incidir en la percepció i l’imaginari existent sobre elles, i en eixe sentit ha organitzat una sèrie d’activitats culturals (musicals, literàries, mostra d’indumentària, tallers diversos realitzats per diferents associacions africanes…) que orienten eixe objectiu des de la creativitat i la reflexió.

 

En paraules del regidor de Cooperació i Migració, Roberto Jaramillo, “l’Ajuntament pretén crear espais de trobada, diàleg, reconeixement i intercanvi que reforcen les nostres capacitats per a viure junts des de la nostra diversitat”.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.