L’Ajuntament destina 215.000 euros per a subvencionar iniciatives que fomenten la participació ciutadana

 

Les associacions i col·lectius que tinguen projectes per a fomentar la participació ciutadana poden presentar les seues iniciatives a través de les set Juntes Municipals de Districte de València fins al pròxim 13 de maig. L’Ajuntament ha destinat per a subvencionar estos projectes un total de 215.00 euros, tal com ha recordat hui la regidora de Participació i Govern Obert, Neus Fàbregas Santana, qui ha ressaltat que “esta convocatòria té l’objectiu d’enfortir el teixit associatiu i sensibilitzar i formar en la participació ciutadana”.

 

Esta convocatòria de subvencions va destinada a entitats ciutadanes que desenvolupen projectes de participació veïnal dirigides al foment de l’associacionisme. El pressupost total per a les 7 Juntes Municipals és de 215.000 euros, i el finançament s’ha assignat segons les diverses juntes municipals de districte. Així, Ciutat Vella rebrà 19.000 euros; Exposició, 19.500 euros; Patraix, 26.000 euros; Russafa, 38.400; Abastos, 23.893 euros; Trànsits, 44.000 euros; i el Marítim, 41.400 euros. La subvenció màxima per a cada projecte no podrà excedir de 2.500 euros.

 

La regidora de Participació i Govern Obert, Neus Fàbregas Santana, ha destacat que estos projectes “aporten valor social en enriquir i enfortir els vincles socials i comunitaris en els barris, i alhora formen als veïns en els fonaments de la participació ciutadana”. La regidora també ha expressat que “és una prioritat del govern facilitar eines al teixit associatiu perquè seguisquen treballant en la participació i en la construcció de ciutats compromeses amb els seus barris i amb les persones que viuen”.

 

En la convocatòria anterior més de 65 iniciatives van ser finançades per este programa. Van destacar tant les activitats organitzades per associacions de veïns en els seus respectius barris, com la de Benimaclet, Benimàmet, Torrefiel o Orriols, entre d’altres, com les concedides a associacions d’afectats per algun tipus de dolència o malaltia, física o mental, que tenien com a objectiu fomentar la participació d’estos col·lectius concrets.

 

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.