L’Ajuntament destina 215.000 euros a projectes de participació ciutadana

 

La Junta de Govern Municipal ha aprovat les subvencions per al desenvolupament de projectes de participació ciutadana dirigits al foment de l’associacionisme en l’exercici 2017. La Delegació de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, que dirigix el regidor Jordi Peris, destina un total de 215.000 euros a les entitats ciutadanes que fomenten la participació així com els valors socials, culturals i de convivència.

 

A la convocatòria pública, que s’obrirà el pròxim dia 11 de maig i finalitzarà el 31 del mateix mes, podran optar tots els col·lectius sense ànim de lucre inscrits en el Registre d’Entitats Locals. Els requisits i el model de sol·licitud estaran disponibles en el web municipal una vegada que es publique la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província.

 

Les ajudes presenten diferents línies d’actuació: la primera de les modalitats té com a objectiu el foment de la participació social organitzada i es dirigix a potenciar el treball en xarxa entre associacions, i d’estes amb les institucions i la ciutadania. Una altra modalitat és la denominada impuls i/o consolidació d’espais de participació ciutadana.

 

I, finalment, hi ha una línia d’ajudes a iniciatives dirigides a propiciar valors ciutadans solidaris a través de pràctiques participatives que actuen en quatre direccions: que intervinguen en problemàtiques socials, que incidisquen en la informació i la formació en conductes cíviques i de tolerància per a la convivència, que desenvolupen innovacions de participació, i que fomenten l’accés i l’ús de les tecnologies d’informació i comunicació a la població en risc d’exclusió digital.

 

L’assignació pressupostària es distribuirà entre les 7 juntes municipals de districte: Ciutat Vella, 19.000 euros; Abastos, 26.700 €; Russafa, 38.400 €; Patraix, 26.000 €; Trànsits, 44.000 €; Marítim, 41.400 €, i Exposició, 19.500 €.

 

Les subvencions podran arribar fins als 2.500 euros. La novetat més important d’enguany és que es dóna la possibilitat que puguen concórrer a la convocatòria dos o més associacions amb un projecte comú. En eixos casos, la quantia màxima podrà arribar als 7.500 euros.

 

A més d’este programa d’ajudes, la Delegació de Participació Ciutadana i Acció Veïnal ha organitzat també tres tallers per a l’orientació en la presentació de projectes, que es duran a terme els pròxims dies: 15 de maig (a la biblioteca del carrer de la Reina); 16 de mai, al CAI, i 17 de maig, a la seu de la Junta Municipal de Trànsits. Les tres cites començaran a les 18.00 hores. A més, a la Delegació de Participació es disposarà d’un servici d’assessoria a les associacions durant el període que estiga oberta la convocatòria de presentació de sol·licituds de subvencions.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.