L’Ajuntament exegeix a Rajoy tancar els CIE’s i acollir “dignament” a les persones refugiades

 

 En els Microconcerts.

.

El Saló de Cristall ha sigut hui l’escenari de tres microconcerts interpretats per persones refugiades i valencianes que, amb el seu art, han donat testimoni del valor integrador que té la música. Amb este acte, l’Ajuntament s’ha afegit a les celebracions del Día Internacional de les Persones Refugiades. Una dada, que tal com ha explicat l’alcalde Joan Ribó, “reivindica la lluita contra la xenofòbia, i ens anima a exigir polítiques que vetlen pel compliment dels drets humans, que no assetgen, perseguisquen o criminalitzen a les persones refugiades i migrants, sinó que òbriguen vies legals i segures que possibiliten la seua arribada i acolliment en unes condicions que ens dignifiquen com a societat”.

 

L’alcalde de València ha reiterat la voluntat municipal d’integrar les Persones Refugiades així com la solidaritat del poble valencià. A més, en la presentació dels esmentats microconcerts, organitzats per Músicos por la Salud amb la col·laboració de l’Ajuntament i de Las Naves, ha instat al govern de l’Estat perquè, “en lloc d’alçar murs i recloure en centres d’internament (CIEs) als qui no han comès cap delicte, protegisquen les vides i els drets de les persones migrants i refugiades, actuen per a acabar amb eixe drama massa quotidià que protagonitzen els qui exerceixen el seu dret a emigrar i cercar una vida millor”.

 

“Hui és el Dia Internacional de les Persones Refugiades, i cal recordar que l’Ajuntament, des de fa dos anys donem reiterades mostres de la nostra voluntat de ser una ciutat d’acolliment, una ciutat refugi amb les portes obertes als qui es veuen obligats a abandonar la seua terra fugint de la guerra, la fam, la violència sistemàtica. Obligats a posar en perill les seues vides i les de les seues famílies en la búsqueda d’un lloc segur on obtindre refugi, solidaritat i ajuda per a poder iniciar una nova vida”, ha conclós l’alcalde.

 

GRUP DE TREBALL PER A GARANTIR EL DRET D’ASIL

 

De fet, en el marc d’este treball, el regidor de Migració, Roberto Jaramillo, ha explicat hui que, per a reforzar i garantir el compromís de l’equip de govern amb el dret d’asil de les persones refugiades, l’Ajuntament ha impulsat un grup de treball en el qual està prevista la participació d’un gran nombre de ciutats de la Comunitat València.

 

El regidor de Migració ha explicat que fa pocs dies va tenir lloc a Barcelona una trobada de ciutats de tot l’Estat i ara es vol traslladar esta experiència a nivell autonòmic sota l’auspici de la ciutat de València. “Amb la Declaració de Barcelona, a la qual s’ha adherit l’Ajuntament de València, exigeix al Govern de l’Estat complir amb els acords davant la UE del 2015 per a l’acolliment de les 17.337 persones refugiades, i el replantejament del procediment d’atenció social a sol·licitants d’asil a Espanya. Este document també demana que es proporcioni informació detallada de la destinació dels Fons d’Asil, Migració i Integració (FAMI) per assegurar que efectivament es destinen a l’acolliment de refugiats i immigrants; i la previsió d’un mecanisme per cofinançar els costos derivats dels processos d’atenció i integració de les persones migrants i refugiades”, ha afegit.

 

PLA D’OCUPACIÓ ESPECÍFIC PER A PERSONES REFUGIADES I SOL·LICITANTS D’ASIL

 

Per altra banda, la regidora d’Ocupació, Sandra Gómez ha anunciat hui que la Fundació d’Ocupació ha posat en marxa un pla específic d’ocupació destinat a les persones refugiades i sol·licitants d’asil, “un recurs que ja ha començat a atendre els primers usuaris, i que té un precedent en un pla d’orientació, formació i inserció laboral de 2016 destinat a este col·lectiu, en el que van ser ateses 20 persones.

 

L’objectiu és atendre 45 persones refugiades i/o sol·licitants d’asil internacional, per a facilitar-los un major coneixement del mercat laboral, així com les habilitats, recursos i formació necessària per a millorar-ne les possibilitats d’accés al mercat laboral i la seua ocupabilitat. El pressupost aproximat del projecte, que es prolongarà del 15 juny 2017 al 31 desembre d’enguany, ascendix a 45.000 euros.

 

Amb estes polítiques integradores i altres, l’alcalde ha assegurat “que està clara la posició del Govern de la ciutat de València davant la tragèdica dels refugiats, que ha estat clara des del pirmer dia, de que ho teníem tot punt, que volíem exercir eixa solidaritat que és la tendresa dels pobles. Tot seguit, l’alcalde ha compartit l’experiència dels artistes que hui han plenat, de gom a gom, el Saló de Cristall: el músic Joseph Koroma, natural de Sierra Leona; el poeta Daniel Palomares i el compositor Nel·lo Royner, i el barítono Edgar Abramyan, que ha estat acompanyat per la pianista Irene Renart.

 

La presentació d’estos microconcerts ha corres a càrrec de la coordinadora de Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR), Ángela Nzambi, qui ha recordat que l’objectiu d’esta iniciativa solidaria es mostrar la valía de la interpretació musical com una ferramenta d’acollida i integració de persones provinents d’altres paÏsos i cultures”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.