L’Ajuntament explica el projecte del futur centre d’acollida en Campanar a les entitats socials i veïnals del barri

 

L’Alqueria de Ricós, situada en el barri de Campanar, serà en el futur un centre d’acollida per a persones migrants en situació de vulnerabilitat. Així ho ha traslladat la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas, a les entitats socials i veïnals del barri. En este espai, les persones acollides tindran accés a tot un programa d’integració: aprenentatge de l’idioma, cursos de formació i ocupació, busca d’habitatge i escoles d’acollida, entre d’altres.

 

La regidora Fábregas va triar el centre de majors de Campanar per explicar ahir en què consisteix este futur centre d’acollida i quins seran la seua política i objectius. Fábregas ha explicat als i les assistents detalls com ara el perfil de les persones que arribaran a l’espai d’acollida o la capacitat del mateix.

 

Les tècniques del Centre d’Atenció de Persones Migrants van exposar el model d’acollida que es realitza des de l’Ajuntament, així com van explicar el perfil de les persones que s’acolliran al nou espai, que seran persones sol·licitants d’asil i refugi i persones migrants en situació de vulnerabilitat. Les tècniques també concretaren que les instal·lacions estaran preparades per poder acollir a homes, dones i famílies. Es preveu que tinga capacitat d’acollir a 35 persones.

 

A la reunió participaren entitats que treballen des de fa anys en el sector de la migració com ara el Comité Espanyol de Ajuda als Refugiats (CEAR). El veïnat i les associacions presents van agrair la iniciativa, ja que és la primera vegada que l’Ajuntament organitza una reunió per explicar al veïnat els projectes a executar en el barri.

 

“Dins del Consell Local de Migració i Interculturalitat hem obert un grup de treball amb les entitats per realitzar, d’una banda, un procés de sensibilització en el barri davant el nou espai municipal i, d’altra banda, perquè ens acompanyen en el procés de redacció del projecte, perquè esta redacció estiga codissenyada entre l’equip tècnic i les entitats socials que treballen en l’àmbit de la migració”, ha declarat la regidora Neus Fábregas.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.