L’Ajuntament i la Universitat de València distingeixen amb trenta mil euros els projectes “Emergents”

 

El programa d’ajudes Emergents per a projectes de creativitat, innovació i integració sociocultural a la ciutat de València ha donat a conéixer els deu guardonats i els cinc accèssits en la tercera convocatòria. Els deu projectes premiats d’esta iniciativa impulsada per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, i l’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Joventut, es repartiran 30.000 euros.

 

“Emergents”, programa amb el qual col·labora la Regidora de Joventut de l’Ajuntament de València, està destinat a donar suport a intervencions socioculturals organitzades per entitats o col·lectius en el terme municipal de València. Estes iniciatives de caràcter social i cultural rebran cadascuna un màxim de 4.000 euros per realitzar activitats en els àmbits de les arts escèniques, la pedagogia, l’urbanisme i les arts visuals.

 

L’acte ha estat presidit per Roberto Jaramillo, regidor de Joventut e innovació social de l’Ajuntament de València i Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat. També ha comptat amb l’assistència dels integrants de la comissió avaluadora dels projectes: Esther Alba, degana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València; Delia Cremades, cap del Servei de Joventut de l’Ajuntament de València y Alba Braza, comissària d’exposicions i gestora cultural.

 

El regidor Roberto Jaramillo ha declarat que “’Emergents’ és un exemple de dinamisme cultural, una aposta per la integració i referencia sociocultural de grups menys visibles i consolidats. Amb estes ajudes es pretén canalitzar l’impuls cultural espontani que sorgeix a través de grups que no es veuen reflectits en els cànons culturals de les institucions”.

 

Els deu projectes premiats, al detall

 

El primer seleccionat ha estat ‘La madre que me parió’, un projecte participatiu que trau la mare del context domèstic per donar consciència sobre les seues habilitats artístiques a través d’accions que es duran a terme al barri de Marxalenes.

 

En l’àmbit de les arts plàstiques i la música s’ha distingit el projecte ‘Las ganchilleras luchadoras y l’anticor’, un grup de dones de cultura gitana del barri del Cabanyal que utilitzen l’art del ganxet, com a via per al canvi i la superació.

 

Altres barris en els quals es duran a terme projectes del programa “Emergents” són Rascanya, Sant Marcel·lí i Orriols. Boza, derecho a ser és una proposta per a tractar de connectar amb la realitat dels emigrants que viuen al barri de Rascanya. El projecte ‘Fent feina’, de l’Associació Juvenil Alfauir, consisteix en la realització de xicotetes reparacions de manera gratuïta tant per a particulars com per a associacions que es dediquen a la inserció social o a la cura dels qui estan en risc de marginació.

 

D’altra banda, l’Asociación Cultural Fractales-Educación Artística intervindrà a través del projecte ‘Somos el sur’, amb el col·lectiu de joves del barri de Sant Marcel·lí. També ha estat premiat ‘Orriols, un barrio que cuenta’, un projecte que es basa en la recuperació de la memòria oral a través de la creació d’un lloc on els habitants del barri compartiran històries i contes amb els quals van créixer i que d’alguna manera continuen estant presents, i ‘Actividades LABi’, que consisteix en la posada en marxa d’un laboratori de pensament, creació i difusió de la imatge al barri del Carme.

 

A més d’estes sis iniciatives també s’han distingit accions que es desenvoluparan a la ciutat de València. ‘VIH: una mirada activa’ és una iniciativa que pretén donar visibilitat a l’activitat quotidiana dels afectats de forma directa i indirecta pel VIH a través de la fotografia documental i d’una proposta comunicativa que convida a la participació col·lectiva. Este projecte es durà a terme en diferents barris de València.

 

Així mateix, el ‘Proyecto + vida’ se centrarà en l’ajuda als discapacitats mentals i als majors en la rehabilitació, l’aprenentatge i la integració social. Finalment, ‘Espais en transició’, d’Idensitat Associació d’Art Contemporani, és un projecte per al reconeixement del valor de l’urbanisme i de les arts visuals per a abordar la transformació creativa en les àrees urbanes de diferents barris de la ciutat.

 

A més dels deu premiats, s’han concedit cinc accèssits als projectes ‘Mirades diverses’, un mapa d’oci alternatiu i accessible a València, ‘Columpiar la dança. Vol II’, ‘InOut: Gran Hotel Europa’ i ‘El proyecto Malala’, que s’executaran en diferents barris de la ciutat de València.

 

En la cerimònia de lliurament dels premis d’enguany també s’ha presentat un audiovisual amb els deu projectes del programa “Emergents” de l’edició de 2016 que es van executar en 2017.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.