L’Ajuntament i la Universitat de València premien amb 30.000 euros projectes d’innovació sociocultural

 

La Universitat de València convoca per tercer any consecutiu el programa ‘Emergents’ per a projectes de creativitat, innovació i inclusió sociocultural. Esta convocatòria d’ajudes, per valor de 30.000 euros, íntegrament finançada per l’Ajuntament de València, pretén ser un impuls per al desenvolupament de projectes destinats a promoure la inclusió social i cultural a la ciutat.

 

‘Emergents’ compta amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut i està destinada a donar suport a intervencions socioculturals realitzades per entitats o col·lectius. El termini de presentació de sol·licituds ha començat el 19 de gener i acabarà el 16 de febrer.

 

D’acord amb les bases de la convocatòria, podran sol·licitar estes ajudes les persones físiques a títol individual d’entre 18 a 35 anys, i entitats o col·lectius on almenys el 50 % dels membres haurà de tindre les edats esmentades. Segons el regidor de Joventut, Roberto Jaramillo, i tal com marca la convocatòria, “‘Emergents’ és un exemple de dinamisme cultural, una aposta per la integració sociocultural de grups menys visibles i consolidats. Amb estes ajudes es pretén canalitzar l’impuls cultural espontani que sorgeix a través dels membres de grups que no es veuen reflectits en els estàndards culturals o en les institucions”.

 

Els camps d’actuació són variats: arts plàstiques, arts escèniques, arts visuals, música, fotografia, disseny, literatura i edició, audiovisuals, urbanisme, ciències socials, tecnologia i gastronomia, entre d’altres. La informació al detall de la convocatòria així com la presentació de les sol·licituds es realitza a través de la pàgina web: http://links.uv.es/Rn7td3P

 

En la primera edició d’‘Emergents’, celebrada a 2015, es van presentar 92 projectes i es van premiar sis (amb un màxim de 2.500 euros per projecte), destinant-se un total de 12.500 euros a diferents iniciatives orientades a eliminar els estigmes que arrosseguen determinats col·lectius de la ciutat.

 

En la segona edició d’estos premis, celebrada a 2016, es van presentar 30 projectes i es van premiar deu (amb un màxim de 4.000 euros per projecte), incrementant-se les ajudes dels 12.500 euros als 30.000 euros.

 

‘Emergents’ forma part de Nau Social, una línia d’actuació del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València que inclou diferents programes per a fer més accessible la cultura i disminuir les desigualtats a través de la intervenció sociocultural.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.