L’Ajuntament incrementa la quantia mensual de les ajudes al lloguer social

 

 

 

La Junta de Govern Local ha aprovat hui la convocatòria d’ajudes municipals al lloguer social 2017, que presenten un notable increment econòmic tant en el pressupost global que es destina a este objectiu com en la quantia màxima mensual que poden rebre els beneficiaris. Així ho ha anunciat este matí la delegada de Vivenda, María Oliver, que ha assenyalat que el termini per a sol·licitar les ajudes serà de 30 dies des de la publicació de la convocatòria en el BOP (Butlletí Oficial de la Província).

 

Es tracta de la segona convocatòria d’ajudes al lloguer social que impulsa el govern local actual, que han experimentat un creixement pressupostari des dels 1,2 milions d’euros de l’exercici passat als 2 milions de la proposta de 2017. Tal com ha subratllat la regidora Oliver, amb això es podrà fer front a un nombre més gran de demandes, atés que en l’exercici passat no es va poder atendre les més de 2.000 peticions registrades (finalment, va ser possible concedir-ne 782). De fet, la quantia màxima d’ajudes prevista en la convocatòria passa dels 450 euros de l’any passat a 500 euros en este exercici.

 

La regidora ha assenyalat l’increment detectat en els preus generals dels lloguers urbans, que està influït, entre altres factors, pels lloguers temporals d’apartaments turístics, especialment en determinats barris de la ciutat. Estes dades es recullen en el Pla Municipal de Vivenda, que està en redacció i en el qual “s’observa eixa tendència a l’augment dels lloguers”, ha matisat Oliver, “en el mateix sentit que s’observa en altres grans ciutats i que estan afectant especialment les classes mitjanes i baixes”.

 

Per això, les ajudes convocades pel consistori es dirigixen especialment a atendre les necessitats dels col·lectius i els barris més necessitats. En la convocatòria passada es van concedir sobretot als districtes de Quatre Carreres, Rascanya, Camins al Grau i Olivereta.

 

De manera paral·lela, ha afegit la regidora, les prioritats dins de les polítiques de vivenda de l’Ajuntament inclouen l’increment del parc disponible d’unitats residencials de titularitat municipal per als col·lectius de més vulnerabilitat (víctimes de violència masclista, víctimes de desnonaments, famílies nombroses, persones majors, persones en situació de desocupació…), però també, ha afegit María Oliver, per al col·lectiu de joves que desitgen emancipar-se.

 

Per a això s’està treballant també des de la Regidoria en la rehabilitació i recuperació de vivenda pública, especialment al centre històric, Campanar, el Cabanyal, etc.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.