L’Ajuntament inicia una col·laboració amb l’Ong Proactiva Open Arms

L’Ajuntament de València col·labora amb Proactiva Open Arms, l’Organització No Governamental dedicada al rescat i ajuda de persones migrants que tracten de creuar el Mediterrani. La regidora de Cooperació i Migració, Neus Fàbregas Santana, s’ha reunit  amb representants de l’entitat, que és beneficiària de la recaptació del mercat ambulant solidari organitzat per l’Ajuntament amb motiu del Dia del Llibre, que va ascendir a 3.809 euros.

 

La regidora Neus Fàbregas Santana ha mantingut una trobada  amb la responsable de comunicació de l’ONG Proactiva Open Arms, Laura Lanuza, en la qual s’han abordat les tasques humanitàries que desenvolupa esta organització en el rescat de persones que tracten de creuar el Mediterrani des de Líbia fins a Itàlia fugint de conflictes bèl·lics, catàstrofes humanitàries, econòmiques o ecològiques.

 

En la reunió s’han tractat les possibles vies de col·laboració entre el Consistori valencià i esta ONG. Per part de l’Ajuntament, s’ha expressat “la voluntat de contribuir al finançament de l’ONG des del fons reservat per a emergències, per tal de donar suport les seues eixides al mar, a més d’oferir la col·laboració per a realitzar tasques de sensibilització davant el drama de milers de naufragis que esdevenen en el Mediterrani”, en paraules de la regidora.

 

Així mateix, Neus Fàbregas Santana ha mostrat la predisposició del Consistori per a portar a València l’exposició fotogràfica que Proactiva Open Arms ha elaborat sobre els rescats en mar obert, la realització de jornades i tallers per a conscienciar sobre el drama i la visita en la pròxima tardor del vaixell Astral, nau que utilitza Proactiva Open Arms.

 

Com és conegut, les autoritats judicials italianes van immobilitzar recentment el vaixell de rescat de l’organització. A més, el passat mes de març, el Ple municipal va aprovar una moció de suport a les persones i organitzacions que realitzen labors humanitàries i de salvament amb persones migrants. A més de mostrar el suport i gratitud cap a Open Arms, la Corporació va cridar l’atenció sobre els casos d’Helena Maleno, activista a la qual el Marroc vol jutjar per tràfic de persones, i els de Manuel Blanco, Julio Latorre i Quique Rodríguez, tres bombers que pertanyen a l’ONG Proemaid, que hui comencen a ser jutjats per les autoritats gregues.
 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.