L’Ajuntament ja ha abonat les ajudes al lloguer social adjudicades el passat 30 de Desembre

 

L’Ajuntament de València ha abonat les ajudes al lloguer social adjudicades el passat día 30 de desembre, amb un import total que ascendix a a 1.193.122 euros. La regidora María Oliver ha asenyalat que “garantir el dret a l’habitatge és un dels grans objectius del Govern de la Nau i estes ajudes són una més de les eines que hem posat en marxa per a aconseguir-ho”.

 

El nombre total de sol·licituds ha sigut 2.119, de les quals s’han concedit 782. Tal com establia la convocatòria, les ajudes sufraguen fins a un 40 per cent del lloguer i van dirigides a lloguers que no superen els 450 euros. La mitjana per ajuda concedida ha sigut de 1.365 €.

 

Les ajudes tenen com a objectiu garantir l’accés a un habitatge digne de les persones empadronades a València que no es troben en situació d’exclusió social, però tampoc disposen de liquiditat suficient per a abonar un lloguer. Els servicis socials municipals ja contemplen altres ajudes per a les persones que es troben en risc d’exclusió o d’un desnonament hipotecari.

 

Els criteris per a la concessió de les ajudes han contemplat la renda en funció de l’IPREM (Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples), persones víctimes de desnonaments, víctimes de terrorisme, víctimes de violència masclista, joves menors de 35 anys, persones majors de 65, famílies monoparentals o nombroses, i ciutadans i ciutadanes amb persones al seu càrrec.

 

Per mitjana d’edat, les dades són les següents: 41 anys en el cas de les dones i 44 en el dels homes. Per districtes, la major demanda correspon a Rascanya, que té, consegüentment, el major percentatge d’ajudes: el 12,24 %. Li seguixen Quatre Carreres (9,57 %), Camins al Grau (8.67 %), l’Olivereta (8,55 %), la Saïdia (6,63 %), Jesús (8,67 %) i Patraix (6,89 %). Estes xifres respecten els percentatges de sol·licituds per districtes. Més informació en http://vivienda-valencia.es/val.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.