L’Ajuntament lliura els premis “València, una ciutat transparent” als centres educatius

 

En el marc de la Setmana de la Ciutat Educadora, la regidora d’Educació, Maria Oliver, i la regidora de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana, Neus Fábregas han lliurat a l’hemicicle municipal els premis ‘València, una ciutat transparent’ a l’alumnat guanyador d’este concurs. Una primera convocatòria on han participat 11 centres escolars de la ciutat i que ha fet reflexionar als més joves sobre aspectes relacionats amb el bon govern i la transparència.

 

Al concurs s’han presentat al voltant de 100 treballs de redacció, vídeo i còmic, que han estat avaluats per un jurat integrat per personal tècnic de les Regidories d’Educació, Participació Ciutadana i Administració electrònica i que el passat 16 de novembre van decidir els treballs guanyadors. En total han participat 198 alumnes, en grup o individualment, amb 35 redaccions, 18 còmics i 32 audiovisuals.

 

Esta iniciativa fomenta la implicació i la participació conjunta de professorat i alumnat, per aconseguir un major aprofundiment en el coneixement sobre el bon govern i la transparència, amb especial atenció al Portal de Transparència i Dades Obertes de l’Ajuntament (http://gobiernoabierto.valencia.es/va/), on es penjaran els treballs dels estudiants. La convocatòria ha volgut difondre una cultura de confiança i transparència entre els més joves, per això s’ha reflexionat sobre la importància de les bones pràctiques en Transparència i Govern Obert, el dret a saber i la publicitat activa. Els guanyadors i guanyadores rebran material didàctic audiovisual o informàtic valorat en aproximadament 4.000 euros.

 

“El més important és que sapigueu que hi ha una eina que està al vostre abast i que el dret a la informació és molt important, perquè sense informació no som ciutadania. Entre la ciutadania i l’administració hem de construir la nostra ciutat i si tenim més informació, millor ciutat farem”, ha exposat la regidora Neus Fábregas. “Volem que sigueu conscients que heu de ser actius, controlar el que fem a les institucions i que teniu les ferramentes per a participar activament en les decisions de la ciutat”, ha dit la regidora d’Educació, Maria Oliver.

 

Els centres escolars que han participat en esta convocatòria han estat Universitat Popular Rovella, CIPFP Blasco Ibáñez, IES Abastos, IES Barri del Carme, Col·legi Juan Comenius, IES Ramón Llull, Escola Professional Xavier, IES Districte Marítim, IES Ferrer i Guardia, Centre de Formació Professional Tarongers i IES Benimàmet. En la categoria de redacció ha guanyat alumnat de l’IES Districte Marítim, Col·legi Juan Comenius i IES Ferrer i Guardia; en la categoria de còmic, alumnat del Col·legi Juan Comenius i IES Ferrer i Guardia; i en la categoria d’audiovisual, alumnat del CFP Tarongers, Escola Professional Xavier i Col·legi Juan Comenius.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.