L’Ajuntament obri les seues portes als tripulants del vaixell que difon la cultura de la pau per tot el món

 

La ciutat de València s’ha sumat al manifest internacional que sol•licita l’abolició de les armes nuclears. L’alcalde Joan Ribó ha signat este document, en el Saló de Cristall de l’Ajuntament, on ha rebut els tripulants del vaixell de la pau, “Peace Boat”, una organització no governamental que treballa per a promoure els drets humans, el desenvolupament just i sostenible i el respecte pel medi ambient, i que actualment viatja pel món, amb supervivents de les bombes atòmiques d’Hiroshima i Nagasaki, per a divulgar el seu missatge contra les armes nuclears.

 

Durant este acte, en què han participat diversos membres de la Corporació, l’alcalde ha destacat la voluntat de la ciutat de València “d’escoltar i donar veu als qui han patit el terror, perquè amb eixos testimonis i l’aposta municipal de respectar els drets de totes les persones, amb independència de qui siguen i d’on siguen, evitarem que es repetisca el passat més fosc dels nostres pobles”.

 

Joan Ribó s’ha dirigit a les persones que han arribat a València a bord del Peace Boat, “que representa un gran missatge que compartim plenament, el de la pau com a única via possible per a aconseguir el futur preservant la dignitat de cadascuna de les persones que habitem este planeta”. I ha parlat de la necessitat de líders mundials “amb la convicció que els drets humans i el diàleg han de ser els motors del nostre món”.

 

Per açò, i com a alcalde de València, Joan Ribó, ha signat el manifest que dóna suport la resolució de l’ONU perquè les armes nuclears siguen prohibides i eliminades, i l’Ajuntament ha instat el govern de l’Estat, i al seu president, Mariano Rajoy, a ratificar eixa petició clara i contundent a favor de la pau i de la vida.

 

Amb l’adhesió al manifest, que Joan Ribó ha signat al costat de Mise Seiichiro, un dels supervivents de Nagasaki que amb el seu testimoniatge sensibilitza i visibilitza l’horror de les bombes atòmiques, la ciutat de València també reivindica la importància de la memòria, “que és fonamental per a aprendre del que ens va dividir i ens va ferir com a persones i com a societats i per a construir un futur en comú amb valors centrats en el respecte i la dignitat”.

 

En la seua intervenció, Mise Seiichiro ha recordat com una bomba atòmica li va sorprendre a sa casa, i s’ha fet ressò de com l’horror va irrompre en la seua vida.

 

En l’acte també ha participat el regidor de Migració i Cooperació, Roberto Jaramillo, qui ha destacat “que tots tenim clars que l’equilibri de la humanitat no pot dependre de posicionaments polítics ni d’un botó roig”; i el delegat del Centre d’Estudis per la Pau, José Manuel Delàs, qui ha llegit el manifest que treballa com un centre de recerca sobre temes relacionats amb el desarmament i la pau, i ha permès l’amarratge del vaixell de la pau en el Port de València. Jaramillo ha destacat el treball de l’Ajuntament de València per la pau, “més enllà de fronteres”, i ha exigit que esta tasca es trasllade també al govern d’Espanya.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.