L’Ajuntament posa en marxa el procés Decidim VLC 2018

 

L’Ajuntament de València ha arrancat el procés participatiu Decidim VLC 2018. La Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal ha impulsat la constitució de la taula de treball que durà a terme l’activitat de participació, i que compta amb l’acció de nombroses i diferents entitats, representatives totes elles de la diversitat del teixit social de la ciutat.

 

Decidim VLC 2018 constitueix la quarta edició del procés participatiu pel qual la ciutadania dels diferents districtes de la ciutat decideixen les inversions que prefereixen realitzar al seu entorn. Tal com ha explicat la regidora de Participació Ciutadana i Govern Obert, Neus Fàbregas Santana, «gràcies a la participació i implicació del teixit associatiu i del veïnat, esta iniciativa ens ha permés desenvolupar una ciutat més amable per a passejar, per a la infància, generar en els nostres barris més espais verds, ampliar la xarxa de carrils ciclistes, i generar iniciatives transformadores, com ara els horts urbans».

 

La regidora ha destacat que arranca esta quarta edició «amb l’experiència de tres anys anteriors de treball entre la ciutadania i el Consistori, gràcies a la implicació del teixit associatiu, de la ciutadania no organitzada, dels serveis tècnics de l’Ajuntament i de l’equip de govern. Amb l’experiència d’estes agents esperem tindre un Decidim VLC amb propostes més socials, més verdes, i coherents amb el model de ciutat d’este equip de govern ».

 

La taula de treball del procés Decidim VLC 2018 està constituïda per nombroses organitzacions i entitats; entre elles, la Federació d’Associacions de Veïns, la Xarxa d’Entitats, el Consell de la Joventut de València, FAMPA, COCEMFE, València Camina i la Plataforma per un Nou Model Energétic. També estarà representat el Consell de Cooperació, així com el de Migració, Comerç, Igualtat i dels centres de persones majors. Les seues funcions són el codiseny de les iniciatives, participar en el procés de coproducció de les polítiques públiques, realitzar un seguiment per a la millorant de cada edició, i l’avaluació final.

 

En la primera reunió de la taula, prevista per a este mes, arrancarà la fase de diagnòstic i elaboració de propostes en grups de treball de les 10 Juntes Municipals de Districte. Una vegada elaborades, s’obrirà una altra fase de presentació de les propostes, per a donar pas a la de l’estudi de viabilitat tècnica, econòmica i jurídica de les proposades per part dels serveis tècnics municipals i poder obrir el procés de votacions en línia i presencial, que es preveu efectuar en el mes de setembre.

 

En la primera edició del Decidim VLC les persones participants van impulsar projectes com l’adequació del carrer de la Murta de Benimaclet, l’ampliació del solar del col·legi Max Aub, a La Saidia, o la zona de jocs infantils a Benifaraig. Les propostes d’aquesta convocatòria estan executades en un 91%. Quant a la segona edició, presenta un percentatge d’execució del 80% i té projectes com les pistes esportives del col·legi Giner dels Rius, a Campanar, l’espai esportiu als voltants del CEIP Carlos Salvador o les rutes escolars per Patraix ja executats.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.