L’Ajuntament reafirma el seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

 

La regidora de Cooperació, Migració i Govern Obert, Neus Fàbregas, ha participat en un taller organitzat per la Fundació Musol sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, amb el lema “Un compromís global, una realitat local”.

 

En el taller, organitzat per la Fundació Musol en el Col·legi Major Rector Peset, s’ha presentat un esborrany de metodologia d’implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en l’àmbit local, elaborat per la Fundació. Els experts en matèria de cooperació, desenvolupament i sostenibilitat que han participat en les taules redones constituïdes han debatut esta metodologia, que es completarà i enriquirà amb les seues aportacions.

 

El document resultant serà el full de ruta per a posar en marxa un projecte pioner en l’àmbit de la municipalitat i que servirà de pilot en l’aplicació dels ODS en les polítiques d’una de les regidories de l’Ajuntament de València. Tal com Rafael García Matíes, director de la Fundació Musol, ha afirmat en la seua intervenció en el taller, “els municipis sempre han sigut el banc de proves per a noves polítiques, així que ho seran també per a l’aplicació dels ODS”.

 

Per a Neus Fàbregas, Regidora de Cooperació i Participació de l’Ajuntament de València i encarregada d’inaugurar el taller és necessari conjugar esforços i “connectar-nos per a transformar allò local en allò global, implementant els ODS de manera crítica i de forma coherent entre la teoria i la pràctica”. Per a la regidora “aquest projecte és una gran eina per a seguir treballant en este sentit. Els ODS i la metodologia ens poden permetre seguir generant transversalització en l’Ajuntament i sinergies entre les regidories i serveis”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.