L’Ajuntament se suma a l’acte d’Amnistia Internacional en favor de l’acolliment de refugiats

 

El dissabte, 4 de març, va tindre lloc una concentració, organitzada per Amnistia Internacional, davant de l’edifici de l’Ajuntament, en què la ciutadania va reivindicar la condició de València com a “ciutat refugi” i reitera la seua petició d’acolliment a refugiats. Ha intervingut en nom de l’alcalde el regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo.

 

Ciutadans, ONG i autoritats sumaran les seues veus este dissabte dia 4 a partir de les 11.00 h per a recordar al Govern que “porten ja les 17.000 persones refugiades a què es van comprometre”. Concretament són 17.337, de les quals només n’han arribat 1.141, la qual cosa, segons els representants d’Amnistia Internacional, significa que “a este ritme no haurem complit el nostre compromís fins a l’any 2025”. Amnistia Internacional afig en la seua convocatòria d’este acte que “volem ciutats obertes i acollidores. Ciutats sensibles amb els problemes del món i compromeses amb els drets humans”.

 

L’acte, va començar a les 11.00 h i va tindre una duració aproximada d’una hora, presentat per la diputada i actriu valenciana Rosana Pastor. A continuació va ser el regidor Roberto Jaramillo qui es dirigirí als assistents. Després, Pau Bares, coordinador del grup Amnistia Internacional de València, va presentar la campanya YOACOJO.

 

Esta campanya demana al Govern, a més, que complisca els compromisos adquirits, sobretot amb els més vulnerables, que impulse mesures que garantisquen el dret d’asil i l’establiment de rutes legals i segures, i finalment que garantisca condicions d’acolliment dignes.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.