L’Ajuntament de València planteja intensificar les polítiques de no discriminació i reclama l’acollida de persones refugiades

 

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas,  ha visitat  Barcelona per a conéixer de primera mà les polítiques municipals d’acolliment i d’atenció a les persones migrants i refugiades, així com les accions que desenvolupa l’Oficina de No Discriminació.

 

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas, ha visitat  la seu del Servici d’Atenció a l’Immigrat i Refugiats (SAIER), que és l’equivalent al Centre d’Atenció a l’Immigrant (CAI) que existeix a València. La ciutat del Túria, com Barcelona, forma part de la Xarxa de Ciutats Refugi, una iniciativa impulsada des del consistori barceloní i de la qual formen part més de 25 ciutats espanyoles.

 

“Ser una Ciutat refugi significa que qualsevol persona que decidisca establir-se en la nostra ciutat, refugiada per conflictes bèl·lics, socials, mediambientals o econòmics, ha de rebre un acolliment digne”, ha manifestat Neus Fábregas, que ha recalcat que “encara que les competències municipals en l’àmbit de la migració són reduïdes, l’atenció i el primer acolliment sí que estan dins de les nostres possibilitats d’actuació, així com la prevenció i la sensibilització”.

 

La regidora ha conegut també el procediment del document de veïnatge que funciona des del passat novembre per a aquelles persones migrades que visquen a la ciutat. Este document té com a objectiu reforçar la possibilitat d’acreditar l’arrelament de les persones migrades per evitar procediments d’expulsió per part dels jutjats, o l’internament al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE).

 

La iniciativa se sustenta en el fet que la Llei 10/2010 d’Acollida (art. 21) atribueix als ens locals la competència per “prestar el servici de primera acollida a les persones empadronades”, així com “fomentar les polítiques necessàries i prestar els servicis necessaris per a garantir la cohesió social de la població i l’acollida i la integració dels estrangers immigrants”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.