L’Ajuntament de València se suma a la Xarxa Sanitària Solidària de València, que integren Ongd, administracions i universitats

 

El Saló de Cristall de l’Ajuntament ha acollit  l’acte d’adhesió a la Xarxa Sanitària Solidària de València que promouen les ONGD sanitàries Medicusmundi Mediterrània, ACOEC i Farmamundi en el marc de la campanya “Xarxes Sanitàries Solidàries: Multipliquem Salut”. La regidora de Cooperació Internacional i Migració, Neus Fábregas, ha presidit l’acte.

 

L’objectiu d’esta iniciativa és “formar i sensibilitzar els professionals i estudiants del sector sanitari de la província en temes de salut global i cooperació al desenvolupament”. A més de les tres ONGD, formen part de la nova xarxa sis col·legis professionals valencians (d’Infermeria, Farmacèutics, Fisioterapeutes, Metges, Òptics i Optometristas, i Psicòlegs) i tres universitats (Universitat de València, Universitat Politècnica de València i Cardenal Herrera-CEU), la Diputació de València, l’Ajuntament de València i la Direcció General de Cooperació i Solidaritat de la Generalitat Valenciana.

 

Esta Xarxa Sanitària Solidària (XSS) naix amb la finalitat de facilitar ferramentes per a la formació de les persones professionals i estudiants del sector de la salut des d’una perspectiva global i solidària, així com sensibilitzar les persones professionals i la població sobre els problemes sanitaris de tipus global. Amb eixe objectiu es treballarà per a “fomentar un coneixement crític del nostre entorn i de la realitat en els països empobrits, amb especial atenció als factors que incidixen en les desigualtats en l’accés a la salut, així com donar visibilitat al treball que realitzen les ONGD sanitàries i afavorir el contacte de les persones interessades”, segons els seus promotors.

 

La regidora Neus Fábregas ha manifestat la seua satisfacció per la posada en marxa d’esta xarxa: “Som moltes entitats diferents les que hem apostat per esta xarxa, i creiem que això és un pilar fonamental per a treballar en comú i per a caminar amb arguments forts que ens permeten continuar construint i treballant per un món millor.”

 

Així mateix, ha destacat que els objectius d’esta xarxa “estan alineats amb el treball que realitzem des del Programa de Cooperació Internacional: un compromís en aspectes relacionats amb la salut global i la cooperació al desenvolupament”.

 

Esta iniciativa aposta per treballar des del món local per tal d’aconseguir facilitar la participació i implicació de les persones interessades. S’espera que a la iniciativa se sumen totes les entitats públiques i privades que compartisquen els objectius que la XSS planteja.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.