L’Alqueria de Ricós albergarà el primer centre municipal per acollir persones migrants

 

L’Alqueria de Ricós, al barri de Campanar, serà un espai d’acollida per a les persones que fugen de la guerra, de la pobresa econòmica i altres circumstàncies amb les quals malviuen als seus països i arriben a València amb un projecte vital. Així ho ha acordat la Junta de Govern Local, en aprovar l’adscripció d’este immoble municipal a la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració per a fer possible l’esmentat projecte, “amb el qual l’equip de govern reforçarà, amb recursos pròpis, la seua política d’acollida”.

 

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregras, s’ha fet ressò d’este acord, “amb el qual el Govern de la Nau encetarà un nou camí per acollir a les persones que arriben a València amb carències per a cobrir les seues necessitats bàsiques”.

 

Segons ha explicat, “fins al moment, l’Ajuntament disposa d’unes 150 places, fruit de l’acord amb diferents entitats socials, per allotjar estes persones”. Si bé, ha afegit, “tot i que el Govern Central no compleix l’acord de la Unió Europea de portar almenys 17 mil persones que fugen dels conflictes bèl·lics, estes persones arriben a València i cal tindre els recursos per atendre’ls com cal”.

 

Per esta raó, ha explicat, “hem impulsat el que serà el primer centre municipal d’acollida, que s’executarà amb els Pressupostos de 2018 en un dels immobles de l’esmentat edifici rural, situat al camí del Pouet, enmig d’un espai ajardinat”.

 

“València és una ciutat refugi, una ciutat d’acollida i com a tal hem de tindre els recursos per a donar assistència tant a les persones que ens sol·licite així com a les que arriben a la ciutat i troben complicacions per aconseguir la seua inclusió social”, ha conclòs Neus Fábregras.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.