Las Naves acollirà la concessió dels premis del Robotic Online Short Film Festival

 

El pròxim mes de juliol, Las Naves serà l’escenari on el ROS Film Festival fallarà els premis de curts de ciència ficció amb robots, en el marc d’unes jornades obertes que inclouran ponències i performances. La cita serà, per tant, un fòrum de debat on es parlarà sobre robotització i on es reflexionarà sobre les relacions entre humans i robots i entre els propis robots.

 

En la primera edició del ROS Film Festival, celebrada l’any passat, participaren 48 curtmetratges procedents de 16 països. El festival és una idea original nascuda de la mà de El Caleidoscopio, entitat membre del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, i que col·labora en diversos projectes amb Las Naves. Entre estes iniciatives està actualment en marxa el programa educatiu innovador «Momo», destinat a la formació del professorat d’ESO i Batxiller en la producció de curtmetratges i ús d’impressores 3D per a la construcció d’elements mecànics; a més, les dues entitats han desenvolupat conjuntament altres projectes anteriors com ara “Programa la teua Obra”, un projecte educatiu de teatre i curts on robots i humans són els protagonistes; o la «Fira Aèria» també de formació del personal docent en noves tecnologies.

 

CANDIDATURES DEL ROS FILM FESTIVAL

 

Segons els seus organitzadors, el ROS Film Festival naix com una aposta ferma per l’art i la robòtica. “Volem que creadors, tecnòlegs i el públic en general imagine un present i futur pròxim en què la intel·ligència artificial i la robòtica tinguen un gran impacte en la societat, i ho volem fer mitjançant un gènere com és el cinema de ciència ficció, i a través de la figura del robot”, ha explicat el director de ROS Film Festival, Ricardo Domínguez.

 

El termini de presentació dels curtmetratges estarà obert fins el 30 de juny, a través de la web del Festival. Hi ha quatre categories: Real Robots -amb robots reals programables-, Fictional Robots -amb personatges robòtics fets amb tècniques clàssiques de cinema- i dos seccions fora de competició, Publicitat -audiovisuals on la història se centre en la promoció o venda de robots-, i Videojocs, on almenys un dels personatges siga un robot o la història es desenvolupe en un món altament robotitzat.

 

La fallada del festival serà en juliol, en les jornades que acollirà Las Naves, i el lliurament dels guardons se celebrarà en octubre, durant el IROS2018, el major esdeveniment d’investigació en robòtica del món, que enguany se celebra a Madrid.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.