Las Naves acullen la secció oficial del III Festival Internacional de Curtmetratges i Art sobre Malalties (FICAE)

 

FICAE se celebra a València des del passat 25 de febrer i fins al diumenge 5 de març. Es tracta d’un festival en el qual col·labora el Centre d’Innovació Las Naves, que sorgix com una iniciativa de la Universitat Politècnica de València, la Càtedra Art i Malalties i l’associació VINCLES. L’objectiu és fomentar a través del cinema i l’art la sensibilització i consciència social sobre la malaltia com a procés de vida.

 

Este festival planteja mitjançant diversos projectes paral·lels i seccions nòmades, estimular la creació i difusió audiovisual i artística per a donar una major visibilitat a les representacions sobre la malaltia i col·laborar en la generació i transmissió de coneixement sobre estes.

 

Les Naus acolliran, el pròxim dia 2 de març, la secció oficial del festival, i s’hi projectaran dos blocs de curtmetratges. El primer, presentat pels directors de FICAE, Ricard Mamblona i Pepe Miralles i titulat Diversitats, mostrarà precisament les diversitats dels seus protagonistes i la seua capacitat de superació, en ocasions en contextos facilitadors i en altres, en situacions d’extrema duresa. Entre els treballs que el públic hi podrà vore, hi ha produccions espanyoles, així com de països com Rússia, el Regne Unit, Polònia, Alemanya, Romania i Hongria.

 

El segon bloc, titulat Símptoma o Malaltia Social?, gira al voltant de la manera en què les necessitats insatisfetes operen en l’orde social i generen una societat malalta. En este bloc, presentat per Enric Novella, investigador de l’Institut d’Història de la Medicina López Piñero de la Universitat de València, es mostren situacions relacionades amb la violència i les seues conseqüències. Inclou produccions també espanyoles, així com de Turquia, Polònia, França i el Canadà.

 

Projeccions: Diversitats

-Vida (Life), Rubén Ríos, Espanya, 17’

-Nice Job, Tigran Sahakyan, Rússia, 13’

-The Truants, Aaron Dunleavy, el Regne Unit, 13’

-Speechless in Japan, Weronika Mliczewska, Polònia, 24’

-Mut zoom Leben (Courage to Live), Petra Wernz, Alemanya, 14’

-Mama, Tata, trebuie sa va spun ceva (Mom, Dad, I Have to Tell You Something), Paul Muresan, Romania, 6’

-Random Walks, Borbála Tompa, Hongria, 7’

 

.
Projeccions: Símptoma o Malaltia Social?

-La voz del agua (The Voice of the Water), Álvaro Elías, Espanya, 20’

-Dopat, Piotr Wieckowski, Polònia, 15’

-Ziba, Ali Farkhonde, Turquia, 9’

-Mój pierwszy raz (My First Estafe in Life), Krzysztof Kuźnicki, Polònia, 15’

-Isabella Morra, Isabel Pagliai, França, 22’

-DataMine, Tim Tracey, el Canadà, 6’

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.