Las Naves combat l’exclusió tecnològica amb la nova edició de DIGITALITZA’T.

 

Reduir la bretxa digital i evitar l’exclusió tecnològica són els objectius del programa Digitalitza’t que Las Naves, centre que gestiona el regidor Roberto Jaramillo, engega un any més. Es tracta de dos cursos gratuïts dirigits a joves i, d’altra banda, a persones majors que no tinguen experiència informàtica o amb coneixements reduïts.

 

La importància d’aquest programa radica, en paraules de Roberto Jaramillo, regidor d’Innovació i Gestió del Coneixement, “en la lluita contra la situació de desavantatge en la qual es troben les persones que no tenen accés als nous instruments tecnològics que van sorgint ni tenen les habilitats i els coneixements per a utilitzar-los”. Aquesta segona edició “té lloc gràcies al rotund èxit del curs passat i a l’enorme demanda que detectem en esgotar-se les places disponibles en poques hores”, ha comentat el regidor.

 

Dins del programa Digitalitza’t, al llarg del curs escolar tindrà lloc en Las Naves el curs gratuït Coder Dojo per fomentar la programació i la robòtica entre joves de 7 a 17 anys. Es tracta d’una iniciativa internacional sense ànim de lucre que va sorgir en 2011 i actualment existeixen més de 1.000 clubs repartits en més de 60 països.

 

El treball en equip, el desenvolupament d’habilitats i l’empoderament de la joventut al món tecnològic són els seus pilars fonamentals per a una futura inserció laboral. Les sessions de Coder Dojo seran setmanals i no parteixen d’un mètode formal d’ensenyament, sinó que cada persona pot aprendre d’acord als seus propis interessos i seguint el seu ritme d’aprenentatge.

 

Per la seua banda, el curs gratuït d’Acompanyament Digital té també l’objectiu de reduir la bretxa digital intergeneracional, ensenyant els conceptes fonamentals de la informàtica personal perquè puguen ser aplicats a diverses situacions de la vida real. Està dirigit a persones majors i/o sense experiència informàtica amb especial atenció a les dones.

 

Com assenyala el regidor Roberto Jaramillo, “des de Las Naves, com a entitat municipal dependent de l’Ajuntament de València, promovem la innovació urbana amb una aposta clara per millorar, directa o indirectament, la vida de les persones que viuen a la nostra ciutat i treballem en els avanços per la igualtat, lluitant també contra la bretxa digital de gènere”.

 

Juntament amb Coder Dojo i Acompanyament Digital es durà a terme una sèrie de Xarrades Digitals. Es tracta d’espais de debat i reflexió sobre com afecta l’ús de les noves tecnologies a les nostres vides. Es realitzaran trobades amb persones expertes en matèries relacionades amb la seguretat a la xarxa, la bretxa digital de gènere, el control parental en l’ús de tecnologia, etc. Aquestes trobades es realitzaran de forma puntual els dissabtes a la vesprada en Las Naves.

 

Digitalitza’t és fruit del conveni de col·laboració entre Las Naves i Bylinedu, una entitat sense ànim de lucre que perseguix un canvi en la societat digital, fomentar vocacions tecnològiques, visibilitzar la potencialitat de la tecnologia digital en l’aprenentatge i el desenvolupament sociocultural de col·lectius amb dificultats d’accés a entorns digitals.

 

El programa donarà començament en Las Naves els dies 22 i 23 de setembre. Les sessions d’Acompanyament Digital tindran lloc els divendres de 18.00 a 19.30 hores, mentre que Coder Dojo serà els dissabtes de 17.30 a 19.00 hores. Les inscripcions es poden realitzar enviant un correu a digital@lasnaves.com o cridant al telèfon 963 910 477.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.