Las Naves es convertirà en setembre en una fàbrica d’actors robòtics

El centre d’innovació Las Naves acollirà els dies 14 i 15 de setembre el ROS FEST’18, que forma part de la segona edició del Robotic Online Short Film Festival (ROS FILM FESTIVAL), el primer festival internacional online de curtmetratges de ciència ficció protagonitzats per robots. Durant la seua celebració hi haurà diferents activitats sobre robòtica, intel·ligència artificial, cinema i comunicació, es donarà a conéixer la decisió del jurat de la segona edició de ROS FILM FESTIVAL i se celebrarà una ‘hackaton’ de fabricació de robots.

 

Els dies 14 i 15 de setembre el centre d’innovació Las Naves obrirà les seues portes a la primera Film Robothon, una ‘hackaton’ (trobada de programadors) dedicada a la fabricació de robots que protagonitzaran un curtmetratge. El ROS FEST està dirigit a cineastes, creadors i comunitats ‘makers’ de la Comunitat Valenciana i obert també a la participació de grups de qualsevol altra comunitat autònoma (productores, universitats, escoles, ‘meetups’, etc.). Els participants hauran de ser majors de 16 anys.

 

Las Naves acollirà també taules redones, classes magistrals i conferències d’experts nacionals i internacionals en robòtica, intel·ligència artificial, Copyright, CopyLeft, Creative Commons, la presentació de la ROS Network i xarrades sobre l’esdevenir de la relació entre humans i robots. Empreses i institucions de robòtica, intel·ligència artificial o realitat virtual tindran un espai a manera de showroom per a mostrar els seus últims avanços i productes. Durant el ROS FEST es realitzaran demostracions i xarrades en les quals el públic assistent podrà veure i provar en primera persona algunes de les últimes novetats.

 

La robòtica en el cinema serà un dels atractius principals d’eixe cap de setmana. ROS FILM FESTIVAL complix la seua segona edició i durant el ROS FEST que se celebrarà en Las Naves hi haurà projeccions dels curtmetratges participants en les seues dues categories oficials: Real robots, curtmetratges protagonitzats per robots reals programats, i Fictional robots, curtmetratges realitzats mitjançant les tècniques clàssiques del cinema: animació, 3D, animatrònica, caracterització de personatges, etc. Las Naves albergarà durant el festival la reunió del jurat i l’elecció dels guanyadors en cadascuna de les categories.

 

ROST FEST en Las Naves està pensat perquè puga participar tot tipus de públic: el dia 14 els continguts del ROS FEST estaran dedicats a un públic professional i universitari, i el dissabte dia 15 estaran dedicats a tot tipus de públics, des de grups de curiosos fins a famílies. Per açò a més de les activitats ja enumerades hi haurà espais dedicats a ‘networking’, diferents ‘speakers corners’ (ponents) i jocs de rol amb robots. ROS FEST també dedicarà un espai a la música electrònica amb sessions de Dj’s i vídeo hockeys.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.