Las Naves i la Fundació Canvi Climàtic s’alien per potenciar la lluita contra l’escalfament global

 

Las Naves i l’Observatori Canvi Climàtic, dues fundacions pertanyents a l’Ajuntament de València, col·laboraran per lluitar contra el canvi climàtic. Les entitats han signat el dimecres 27 de setembre un conveni per generar sinergies entre els seus departaments tècnics i administratius que permeten potenciar l’adaptació i la mitigació d’un dels fenòmens que marcaran el segle XXI.

 

Les fundacions treballaran conjuntament diversos projectes, alguns d’ells amb finançament de la Unió Europea: MatchUp (desplegament de tecnologies innovadores en els sectors de l’energia, la mobilitat i les TIC, bàsicament en els Poblats Marítims); Plastic Circle (la reintroducció dels envasos de plàstic dins de la cadena de valor mitjançant contenidors intel·ligents) o Grow Green (la creació al barri de Benicalap de jardins verticals o espais verds que connectin horta i ciutat).

 

Els tres projectes requeriran d’una inversió de 10 milions d’euros que es finançarà a través de fons europeus. Estos projectes, i la resta dels desenvolupats i executats de manera conjunta per ambdues fundacions, seran coordinats per la nova gerent de les Naus, Sonia Gadea, el nomenament de les qual ha estat aprovat este dimecres en el patronat de l’entitat.

 

Eficiència, transparència i rendició de comptes

 

En la reunió, s’han contestat totes les preguntes dels patrons sobre la política laboral de Las Naves, la seva organització interna i els plans de futur. “Hem facilitat i facilitarem, en el patronat ordinari, en el ple de l’ajuntament o on se’ns sol·licite, per exemple, un patronat extraordinari, qualsevol informació sobre el funcionament de l’entitat. L’opacitat existent fins a 2015 deixa pas a una política de parets de cristall”, ha declarat el vicepresident de la Fundació Las naves, Roberto Jaramillo.

 

El regidor de València en Comú, pel que fa al conveni, assegura que “respon a la necessitat de gestionar i aplacar els efectes del canvi climàtic amb polítiques transversals . València vol estar a l’avantguarda, amb l’ajuda dels ciutadans, en la lluita contra l’escalfament global. La col·laboració de dues fundacions amb experiència i recursos especialitzats persegueix este objectiu, i així ho han entès els seus patronats”.

 

Segons Jaramillo, edil d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, el conveni de col·laboració respon a una de les polítiques centrals de l’Ajuntament de València. Reduir la contribució de la ciutat a l’escalfament global i adaptar-se al nou escenari mitjançant la mobilitat sostenible, la millora de l’eficiència energètica i lluita contra la contaminació lumínica, la preservació de paratges naturals, la millora i modernització del tractament de residus urbans, parcs i jardins, i la inversió en innovació i coneixement en el camp mediambiental.

 

Las naves és un centre d’innovació social amb projectes, alguns amb finançament de la Unió Europea, en camps com la mobilitat, salut, indústries culturals i creatives, economia social, igualtat o ocupació. La Fundació Observatori Canvi Climàtic, entre altres projectes, gestiona un centre didàctic sobre els efectes i la prevenció del canvi climàtic.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.