Las Naves llança “De major vull ser com…”, un concurs de vídeos per a visibilitzar l’aportació de les dones a la ciència i la tecnologia

 

La Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, han llançat la primera edició del concurs de vídeo “De major vull ser com…” destinat a joves estudiants d’ESO, Batxillerat i Formació Professional dels centres educatius de la Comunitat amb el qual es vol destacar el paper clau de les dones en la comunitat científica i tecnològica.

 

Els vídeos, gravats amb mòbils, tauletes o càmeres de vídeo, no hauran de superar els tres minuts de durada, i la data de presentació és del 15 al 28 de gener. Els premis d’este concurs, l’objectiu del qual és ajudar a visibilitzar el paper clau de les dones en les disciplines científiques i tecnològiques, així com promoure el despertar de vocacions científiques i tecnològiques entre les xiquetes i adolescents, consistiran en una aportació econòmica tant als guanyadors/as com al seu centre educatiu per a adquisició de material tecnològic i/o científic.

 

Estos treballs han de mostrar l’aportació d’una dona i/o d’un col·lectiu de dones al benestar o la qualitat de vida de la ciutadania. Per a açò, els qui participen hauran d’investigar i identificar referents femenins entre la comunitat científica. Les triades poden ser una figura històrica, rellevant pels seus descobriments o innovacions, o bé una dona o grup de dones actuals, que des del seu àmbit d’actuació siguen un referent personal, comunitari, acadèmic, polític o professional en el seu entorn més proper.

 

La participació en cadascuna de les propostes presentades pot ser individual o grupal, amb un màxim de 5 integrants per equip.

 

El concurs repartirà 12.000 euros entre les persones o col·lectius guanyadors i el seu centre educatiu. La Fundació Fisabio atorgarà un premi i dos accèssits per la “Igualtat en el foment de la Ciència i la innovació”, i Les Naus farà lliurament del premi i dos accèssits a la “Igualtat en el foment de la Tecnologia i la Innovació”.

 

En tots dos casos, els vídeos guardonats amb el primer premi rebran 1.000 euros per a material tecnològic i/o científic, i 2.000 euros per a material tecnològic i/o científic per al seu centre educatiu. Els premis atorgats als accèssits consistiran en 750 euros en material tecnològic i/o científic per als guanyadors/es, i altres 750 euros per a material tecnològic i/o científic del seu centre educatiu.

 

Es valorarà, entre altres criteris, l’originalitat i creativitat de la propostes presentades, la qualitat del missatge i l’ús de recursos comunicatius i eines d’internet per a fomentar l’interès per la ciència, la tecnologia i la innovació, l’impacte del vídeo per a visibilitzar el treball de la dona/és seleccionades, i la promoció de la igualtat de gènere en este àmbit.

 

El lliurament de premis se celebrarà el 9 de febrer a Les Naus durant l’esdeveniment “Científiques i artistes”, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

 

Tota la informació del concurs i les bases estan disponibles en les pàgines web d’ambdues entitats: lasnaves.com i fisabio.san.gva.es. Els vídeos hauran d’enviar-se per correu electrònic necessàriament a les dues adreces:

 

-hola@lasnaves.com, indicant en l’assumpte del mateix: “Concurs de vídeos: de major vull ser com…”.

 

-comunicacion_fisabio@gva.es, indicant en l’assumpte del mateix: “Concurs de vídeos: De major vull ser com…”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.