Les feministes de la confluència “A la Valenciana” promouen un “acord violeta” del Botànic

 

Al pacte també s’han sumat dones independents, de VALC i de Lligams  

La iniciativa representa un gran pas dels feminismes en l’acció política

 

  • El pacte feminista del Botànic naix per a impregnar de feminisme la campanya, els possibles pactes, les polítiques del govern del canvi i l’interior de les nostres organitzacions. Cal posar el feminisme, fonamental en la defensa dels drets humans i les llibertats de totes les persones, en el centre d’esta confluència.
  • Estem decidides a participar activament en la campanya perquè siga feminista, és a dir, coherent amb els principis que defensem als programes electorals, i continuar espentant juntes després del 26J perquè els feminismes s’incorporen a tots els aspectes de la política.

Feministes a la Valenciana-ok

Les feministes de les organitzacions polítiques que conformen la candidatura “A la Valenciana”, és a dir, Podem, Compromís i EUPV, i dones de Lligams d’esquerres, de València en Comú i independents, han impulsat un acord al jardí Botànic de València per “tenyir de violeta la campanya electoral i treballar conjuntament en una gran confluència feminista amb vocació de continuïtat, perquè, tant la campanya com després de la cita electoral, la perspectiva de gènere s’aplique de manera transversal i estiga garantida a les diferents dinàmiques i accions polítiques conjuntes.

En un encontre sense precedents s’han donat cita més d’una trentena de dones feministes de les diferents organitzacions per formalitzar el desig de treballar unides per a fer valdre els valors feministes en el projecte que s’enceta en esta confluència. Es tracta de visibilitzar la potència d’acció del feminisme en el canvi polític i en la candidatura “A la Valenciana”, bolcar en el treball de campanya i en l’acció política posterior la vàlua i experiència de les feministes confluents, garantir la coherència de l’acció política respectuosa amb els valors feministes i liderar les accions necessàries per a donar una forta espenta a la igualtat des d’este projecte polític de canvi.

“L’experiència ens demostra que en qüestions d’igualtat de gènere, tot allò que no està expressament regulat, tendeix a les inèrcies que ens imposa la societat patriarcal”, assenyalen  les signants.

L’Acord violeta del Botànic contempla, per una banda, un protocol de bones pràctiques de gènere per a la campanya electoral, que tindrà com a mesures principals l’ús de llenguatge inclusiu, la paritat als comitès de campanya, la incorporació de les problemàtiques que afecten les dones en la primera línia de l’agenda política, i tallers formatius en gènere per a les persones candidates, entre altres punts.

Per altra banda, les dones signants s’han compromès a redactar un document de línies roges que s’han d’incorporar als punts programàtics destacats del programa electoral. A més, l’acord feminista del Botànic contempla la incorporació d’una persona representant de cada organització del pacte en el comité de campanya, i la continuïtat de l’acord durant la legislatura.

L’acord, que naix amb vocació de continuïtat, es fonamenta en la sororitat i representa un gran pas dels feminismes en l’acció política. “Volem que “A la Valenciana” també signifique donar visibilitat a les dones que fem política i a les ciutadanes” afirmen les signants.

València, Castelló i Alacant, 26 de maig de 2016

Bookmark the permalink.

Comments are closed.