L’Ajuntament de València se suma a la campanya promoguda per WWF, apagant les llums de la façana del Consistori, les Torres de Serrans , el Parotet i els 35 poliesportius, entre altres edificis municipals arreu de la ciutat. Més de 35 localitats de tota la Comunitat Valenciana participaran també en aquesta apagada simbòlica, entre les 20.30 i les 21.30 hores del dissabte.
El regidor delegat d´Energies Renovables i Canvi Climàtic, Jordi Peris, ha recordado que l’Ajuntament va aprovar en desembre del 2015 una moció, en la que el consistori reforçava el seu compromís en matèria de canvi climàtic. “Des d’aleshores estem fent un esforç per millorar el nostre entorn i reduir les emissions contaminants a la nostra ciutat. Aquest és un problema de primer ordre polític que les autoritats locals deguem afrontar amb decisió”.
Per altra banda, el coordinador de l’Àrea de Govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha destacado que “ és per a aquest equip de govern una qüestió fonamental el compromís amb l’eficiència i l’estalvi energètic. L’apagada de les llums d’aquest dissabte va molt més enllà del gest purament simbòlic”.
Jordi Peris assistirà a les 20.25 h, al costat del pont de Torres dE Serrans, a la lectura del Manifest pel Clima, que enguany llegirà l’exatleta olímpic David Canal. Des de les 18.00 h també tindran lloc activitats per als més menuts, organitzades per WWF. L’acte conclourà amb una batucada a càrrec de Zumba-li-xe.
Diumenge, la plaça de L’Almoina acollirà els actes de celebració del Dia del Clima. La Delegació d’Energies Renovables i Canvi Climàtic i la Fundació Observatori del Canvi Climàtic ha previst diverses activitats: càlcul de les petjades de carboni, tallers, teatre i activitats per a xiquets i xiquetes i xarrades sobre sostenibilitat ambiental; a més, dels estands informatius de les organitzacions que treballen per a la protecció del medi ambient. Es pot consultar tota la programació a http://canviclimatic.org/
Durant els últims anys, l’ajuntament de València ha elaborat i posat en marxa diverses estratègies i programes en aquesta matèria com la firma del Tractat d’ Aalbörg en 1998, l’adhesió al Pacte dels Alcaldes en 2009, l’elaboració del Pla d’Acció d’Energia Sostenible del 2010 o l’Estratègia contra el Canvi Climàtic València 2020. Alhora, la corporació es va adherir als nous compromisos del Pacte dels Alcaldes que fixa l’objectiu de reduir el 40% les emissions de la ciutat en l’any 2030 i proposa sumar esforços tant en la reducció com en adaptació al Canvi Climàtic.