Les propostes del veïnat de Natzaret orientaran el futur pla especial del barri

 

 

Jordi Peris ha declarat: “L’estratègia integral participativa per al barri de Natzaret establirà un conjunt de directrius per al desenvolupament del futur parc verd de la zona. Este procés participatiu, en marxa des del passat mes d’octubre, ha arreplegat diferents propostes dels veïns per a guiar el desenvolupament de la noves zones verdes”.

 

Després de l’acord aconseguit entre l’Ajuntament i l’Autoritat Portuària de València (APV) per a alliberar 8,8 hectàrees en la frontera entre el Port i la ciutat, la participació del veïnat definirà qüestions claus que atendre en el desenvolupament del nou pla per a Natzaret.

 

L’estratègia integral per a Natzaret és un dels tres processos participatius en barris que la regidoria de Participació Ciutadana ha posat en marxa, els altres dos són Benimaclet i Orriols. Com explica el regidor Jordi Peris, “es tracta de que siga la ciutadania qui establisca les principals línies de treball i accions per a orientar de forma integral la intervenció de l’Ajuntament en els barris en els pròxims anys. En el cas de Natzaret les demandes veïnals busquen un barri sostenible, amable i respectuós amb les característiques de la zona”.

 

Entre les accions, els veïns demanden l’escalament de l’edificabilitat dels nous equipaments metropolitans esportius i formatius al teixit residencial immediat. Amb esta finalitat, es proposen la creació d’espais públics de transició. Així mateix, es considera que la reordenació de l’àrea ha d’acabar amb els problemes d’inundacions i contaminació associades a la mateixa.

 

L’estratègia integral també estableix criteris perquè el barri en el seu conjunt es beneficie de la futura zona verda i dels equipaments esportius, amb un pla perquè el comerç local aprofite el nou context. En l’àmbit de l’habitatge, els veïns demanen assajar fórmules que previnguen el risc de desplaçament residencial en aquells entorns més propers al futur parc de desembocadura, alguns d’ells d’alta vulnerabilitat social.

 

L’estratègia de Natzaret ha estat desenvolupada per un equip tècnic format per l’estudi la Dula, l’arquitecte David Estal i el sociòleg Raúl Beltrán. Tota la informació: http://estrategianatzaret.valencia.es

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.