Les propostes internacionals i el protagonisme de la dona creadora marquen la programació del TEM

 

La proposta per a la segona part de la temporada està constituïda, entre altres iniciatives, per l’estrena a Espanya de “Evel Knievel contra MacBeth” de Rodrigo García, els concerts de Wim Mertens i Dom la Nena, o els espectacles d’artistes reconeguts més enllà de les nostres fronteres, com Israel Galván i Pep Bou, que marquen la nova mirada internacional del TEM.

 

El Musical ha presentat la seua programació per a la segona part de la temporada. Les propostes internacionals i el protagonisme de la dona creadora marquen una programació que a més contarà, com és habitual, amb propostes valencianes. L’estrena a Espanya de “Evel Knievel contra MacBeth”, de Rodrigo García, els concerts de Wim Mertens i Dom la Nena, o els espectacles d’artistes reconeguts més enllà de les nostres fronteres, com Israel Galván i Pep Bou, marquen la nova mirada internacional del TEM.

 

L’altre gran eix vertebrador de la nova programació, el protagonisme de la dona creadora, es plasma en apostes com la de Marina Mascarell que presentarà el seu espectacle “Three times rebel” que explora les estructures frustrants que es troben en l’origen de la desigualtat de gènere en l’actualitat. A més del concert de Dom la Nena, que estarà acompanyada per la cantant Namina, les propostes femenines es completen amb l’actuació d’Olga Pericet que portarà al Musical el seu nou treball, “La espina que quiso ser flor o la flor que quiso ser bailaora”.

 

Una de les novetats d’esta segona part de la programació 2017-18 del Teatre El Musical serà el circ. Fins a tres espectacles de circ estan programats per al pròxim mes d’abril. El primer serà “UduL” de la companyia Los Galindos que desplegarà la seua carpa en el hall del teatre per a mostrar el seu circ d’entranya, visceral i simple amb el qual descobrir paisatges emocionals. “Soterrani Còsmic” producció d’Ateneu 9 Barris i direcció de Los Corderos ens contarà com conviuen, amb les seues pròpies lleis, cultura i tradicions, cinc germans dins d’un soterrani. La proposta circense es tancarà el 21 d’abril amb “Mur” de (Cia.) 3, un espectacle visual, poètic i integrador que empra l’arquitectura efímera per a reflexionar sobre les limitacions físiques i mentals, i la capacitat humana de sobreposar-se a elles.

 

La producció valenciana seguirà molt present en la programació del Musical. La companyia La Teta Calva estrenarà el pròxim 2 de febrer en el seu escenari “¿Qué pasó con Michael Jackson?”, una obra que reflexiona sobre l’èxit. Durant el mes de maig, el TEM tornarà a acollir al Festival Cabanyal Íntim que té programades en el TEM les obres “Temptatives d’un barri que recorda”, fruit del laboratori de creació amb no professionals que es porta desenvolupant en el teatre des d’octubre i veurà la llum en el marc del festival; “Teatre en pell”, peça llarga amb el públic en l’escenari; i la seua proposta més experimental, “Territori Performance”. Al juny, el TEM acollirà per tercer any consecutiu “Encontres”, organitzat per la Plataforma d’Iniciatives Culturals de la ciutat de València (PICUV). Durant els dies 7, 8 i 9 de juny, el Musical serà un espai de reflexió comuna per a revisar i desenvolupar noves perspectives crítiques en l’àmbit del sector cultural. Al maig, el TEM també rebrà als alumnes i les alumnes dels primers cursos del Conservatori Professional de Dansa de València que mostraran tot el seu talent.

 

LA DANSA, PEÇA CLAU

 

Precisament la dansa seguirà sent peça clau de la programació. A més de “Three times rebel” de la valenciana Marina Mascarell, passaran pel TEM dos propostes flamenques com Israel Galván amb el seu espectacle “FLA.CO.MEN”, i la balladora Olga Pericet. I el 28 d’abril se celebrarà, per segon any consecutiu, el Dia Internacional de la Dansa a través d’un projecte col·lectiu en el qual els carrers del barri es convertiran en un escenari viu.

 

Quant als concerts, el TEM serà un dels teatres triats per Dom la Nena al seu pas per Espanya dins de la seua gira europea. En el concert també participarà la polifacètica Namina. El 10 de febrer arriba al Musical Maga, un dels grups més importants del panorama indi-pop espanyol per a presentar el seu últim treball, ”Salto Horizontal”, amb el qual van tornar als escenaris després de sis anys de silenci. Finalment, el pianista i compositor belga Wim Mertens oferirà un concert el 3 de març en el qual interpretarà en piano sol i veu grans temes de la seua trilogia “Cran aux Oeufs”.

 

Per al mes de febrer, El Musical ha preparat dos propostes teatrals diferents. “Yogur Piano” de Gon Ramos, amb aforament limitat a 90 persones que estaran en l’escenari amb els actors, i que planteja una transformació de la textura i estructura pròpia d’allò real a partir d’una trobada en una festa, de cinc personatges i un absent. I d’altra banda, “Vania”, una versió del text de Chéjov, d’Alex Rigola, que proposa que els actors, Luis Bermejo, Gonzalo Cunill, Irene Escolar i Ariadna Gil, compartisquen els seus vertaders pensaments i preocupacions amb el públic dins d’una caixa situada dalt de l’escenari amb capacitat per a 60 persones.

 

El primer cap de setmana de juny Malena Alterio, Daniel Grau, Carmen Balagué, Belén Cuesta i Itzan Escamilla protagonitzaran “Los universos paralelos” del premi Pulitzer de teatre David Lindsay-Abaire, dirigida pel director i guionista David Serrano. L’obra explica una bella i emocionant història sobre com els membres d’una família s’enfronten a la pèrdua i al dolor.

 

PRIMER FESTIVAL DE TITELLES AL CABANYAL

 

Una altra de les novetats en la programació del TEM per a esta segona part de la temporada és la celebració al maig del primer Festival de Titelles al Cabanyal. Es tracta d’una iniciativa conjunta del Musical amb el teatre La Estrella, el programa del qual portarà a diversos escenaris, tant en sala com a l’aire lliure, algunes de les millors propostes del teatre de marionetes del país.

 

La tornada a València de Pep Bou després d’anys d’absència serà un altre dels esdeveniments de la temporada en el TEM. L’artista internacional presentarà “Experiències”, un nou espectacle que proposa a l’espectador un viatge cap a mons poètics i onírics partint de tres elements senzills, però essencials: el sabó, l’aigua i la música en directe.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.