L’Hemicicle de València es converteix en el Parlament dels drets dels xiquets i les xiquetes

 

Amb motiu del Dia Escolar de la No Violència i la Pau, que se celebra cada 30 de gener, l’Ajuntament de València ha realitzat hui el Parlament dels Drets dels Xiquets i les Xiquetes. Una iniciativa inclosa al projecte “Interactuem: defensant els drets de la infància” de la Fundació Pau i Solidaritat del País Valencià amb el finançament de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, on s’han presentat les reivindicacions de quatre centres educatius perquè els drets siguen una realitat per a tots els xiquets i les xiquetes.

 

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas, ha destacat la importància que xiquets i xiquetes coneguen que “totes les accions que fem repercuteixen a la resta del món”. A més, Fábregas ha anunciat que la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal està treballant per a la constitució del Consell d’Infància i Adolescència “perquè els joves puguen participar i tinguen veu dins de la política municipal”, un Consell que segons ha dit es constituirà entre enguany i l’any vinent.

 

Després de reflexionar sobre la Convenció sobre els Drets de l’Infant de 1989 i que va ser ratificada en 1990 per part de 78 estats membres de les Nacions Unides a les aules, els més joves han traslladat les seues demandes i recomanacions al Parlament dels Drets dels Xiquets i les Xiquetes. A l’acte han participat estudiants de cinquè i sisè dels CEIP Santa Teresa i Federico García Lorca, de primer d’ESO de l’IES Sorolla i persones grans de l’Escola de Formació de Persones Adultes Vicent Ventura.

 

“Som xiquets i xiquetes, no peces d’un puzle i hem de protegir als que pateixen”, han expressat els més joves a l’hemicicle municipal. Entre les seues reivindicacions reclamaven en l’àmbit global el dret a una família, a la vida, a anar a l’escola, a jugar, a la informació i a la llibertat d’expressió, entre d’altres. En l’àmbit local, han expressat la necessitat que es compte més amb ells i elles en la presa de decisions sobre la infantesa i la joventut, d’augmentar les beques escolars i els menjadors, de fomentar les vies de comunicació, de fer els barris més amables i amb més zones de joc, entre d’altres. “Volem que la ciutat es faça a la mida dels infants i recuperar, així, el carrer com a zona de joc”, han subratllat.

 

PROJECTE “INTERACTUEM”

 

Al projecte “Interactuem: defensant els drets de la infància” s’han volgut donar a conéixer els drets de la infància i reflexionar amb l’alumnat d’infantil, primària i primer cicle de secundària. Diversos centres educatius hi han treball durant el passat trimestre els drets de la infància, amb la finalitat de realitzar una sèrie d’accions conjuntes entre els centres participants en defensa i promoció de la consecució d’estos drets.

 

A més del Parlament dels Drets dels Xiquets i les Xiquetes, entre les accions de la Fundació Pau i Solidaritat del País Valencià hi ha hagut sessions de contacontes per a l’alumnat d’educació infantil, la trobada lúdica “Festa dels Drets dels xiquets i les xiquetes” amb l’alumnat de primer i segon de primària, i una exposició on han mostrat la relació entre les fotografies i els drets dels xiquets i de les xiquetes.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.