Manifest de VALC. Dia de la visibilitat lèsbica 2016

 

Des de fa ja més de 10 anys les sigles que designen col·lectivament lesbianes, gays, bisexuals i transsexuals (LGTBI), la “L” pren el primer lloc. A l’any 2008, és va donar inclús un pas més cap a la plena igualtat per a les dones lesbianes, la Federació Nacional de lesbianes, gays, transsexuals i bisexuals (FELGTB) celebra l’any de la visibilitat Lèsbica i assenyala el 26 d’abril com a dia de la Visibilitat Lèsbica, amb la intenció de trencar amb la ignorància i els estereotips que existeixen en la societat sobre la realitat de les dones lesbianes. Sense dubte un fort avançament  a l’Estat Espanyol amb el compromís per a potenciar el lideratge de les dones i per la visibilitat de la realitat de les dones lesbianes.

Cada any des d’aquell moment, el moviment LGTBI fa una gran crida a les dones lesbianes, que juguen un paper important a l’esfera pública, per a que es visibilitzen com a referents socials positius; contribuint així a l’eliminació de perjudicis i avançant en el camí cap al camí de la igualtat real i efectiva.

Des de València en Comú defendrem la premisa bàsica del feminisme de que “el personal és polític”; per això animem a les dones lesbianes a deixar en un costat la por i mostrar-se com el que son, dones  lliures i felices, dones de ple dret.

Una volta més, commemorant aquest 26 d’abril, les dones lesbianes ixen al carrer per a fer un exercici col·lectiu de visibilitat i per animar a quines encara no ho han fet, a viure una vida plena, lliure i honesta per amb elles mateixes, el seu entorn i la seua societat. La nostra orientació sexual no defineix qui som.

Hem d’acabar amb les etiquetes que ens imposen i per això deurem de viure següent lliure i visibles. La falta de visibilitat és un mal endèmic que afecta al col·lectiu lèsbic.

Des de València en Comú s’anima a les lesbianes a alçar la veu i a mostrar cada una la seua imatge i realitat; perquè següent visibles guanyem totes, guanyem més referents, més salut, més llibertat, més plaer, més plenitut, més diversitat. Següent visibles podem exigir a les institucions un compromís públic i ferme de recolçament a la visibilitat lèsbica, adoptant les mesures necessàries que ens deixen desenvolupar-nos plenament a l’entorn familiar, laboral, sanitari, educatiu i social d’una manera real.

Des de València en Comú recoltzem la máxima implicació ininstitucional al desenvolupament de protocols d’índole sanitaria que incloga a les dones lesbianes, que acullen la seua realitat i no es done sempre per fet la heterosexualitat en l’atenció sanitària.

Des de València en Comú celebrem que el nou govern de la Generalitat Valenciana haja fet fi a la discriminació a l’accés a tècnics de reproducció assistida a les dones lesbianes i bisexuals amb la parella femenina, i a les dones solteres. Y exigim que la mateixa mesura s’aplique en tot l’Estat Espanyol: posant fi a una discriminació absoluta i total basada en perjudicis i exclusió cap a la diversitat familiar.

Des de València en Comú encoratgem a les dones lesbianes a que prenguen la paraula i alçen la veu als espais públics i privats, a que ocupen puestos de responsabilitat a les seues organitzacions, a que es postulen com a representants publiques, a que es fagen cómplices del moviment associatiu LGTBI i dels moviments feministes, a que es converteixen en protagonistes de la seua pròpia vida e història , a que es visibilitzen i empoderen.

Des de València en Comú no deixar-nos de denunciar la lesfòbia a l’àmbit laboral, no volem tindre que elegir entre els nostres treballs o la nostra visibilitat, aquesta reforma laboral no ens protegeix, ens deixa en una situació absoluta de vulnerabilitat. No a la por a perdre la nostra ocupació per ser lesbianes.

Des de València en Comú celebrem aquest dia, i celebrem la lluita diària per la visibilitat de les dones lesbianes. Les dones de València en Comú som dones diverses, dones que sabem que el millor valor de la societat radica en la seua diversitat, dones que sabem que la democràcia sense nosaltres, no és democràcia. Som dones lliures que defensem que sense feminismes no hi ha revolució!!

Som lesbianes lliures, visibles i orgulloses!!

Visibilitat lèsbica

Bookmark the permalink.

Comments are closed.