Manifest de València en Comú en el Dia de les Dones

 

Des de fa més d’un segle les dones de tot el món seguim als carrers, amb la lluita que van iniciar les nostres ancestras i mestres, exigint drets laborals i socials. Elles ens van ensenyar que els drets es conquisten, perquè ignorem la nostra veritable alçada fins que ens posem en peu, ¡per la llibertat de les dones i les nenes del món sencer! La seva rebel·lia, la seva valentia i la seva lluita, sique sent encara avui, la nostra màxima inspiració.

.

L’actual sistema capitalista i heteropatriarcal perpetua les violències, tradicions i mites masclistes que reprodueixen el sistema. Ens subordinen, ens lliguen, ens volen submises i callades; accentuant les desigualtats de gènere i impedint-nos créixer i construir una societat justa, diversa, digna, inclusiva i igualitària.

.

96 feminicidis han estat comesos per homes a l’Estat Espanyol en el passat 2016, el 2017 la xifra ja puja a 24.

.

La principal causa de mort prematura de les dones és el terrorisme masclista, la punta del gran iceberg que conté la resta de violències que patim i vivim diàriament les dones. És per això, per totes aquestes violències, per les que el feminisme es converteix en l’eina fonamental de possible transformació social.

.

Quan un grup majoritari com som les dones són menyspreades de tal manera en el sentit que vam guanyar menys que els homes, que tenim els treballs més precaritzats, que quan hi ha pobresa és femenina sobretot; el missatge que s’està donant és que valem menys i això és el que nosaltres volem revertir.

.

Des de València en comú exigim un pacte d’estat que abordi amb urgència una sortida a aquesta realitat; i ens sumem als crits de “si ens toquen a una, ens toquen a totes”.

.

És per això que exigim:

.
• Que els drets de les dones són drets fonamentals i deuen respectar-se com a tal.

.

• Que tota la societat i les seves organitzacions i institucions es comprometin en aquesta lluita, on les dones siguem part activa en la presa de decisions dels processos de transformació polític social.

.

• Polítiques públiques que acabin amb la divisió sexual del treball, com a garantia de la nostra independència econòmica i personal. Reivindiquem una economia de la Igualtat que elimini les barreres en l’accés a l’ocupació, la permanència i la promoció; que acabi amb les diferències salarials i la rèmora històrica que les dones es responsabilitzen gairebé en exclusiva de les cures.

.

• Un Pacte d’Estat amb polítiques i recursos públics que abordin amb efectivitat la prevenció i eradicació de les violències masclistes.

.

• Un sistema coeducatiu a tots els nivells, que garanteixi la formació en igualtat entre els gèneres, que incorpori els coneixements i història de les dones en el currículum, que proporcioni una formació afectivosexual des de la perspectiva de gènere i la diversitat sexual; que ensenyi a resoldre els conflictes de forma pacífica i no sexista, de manera que sigui la millor prevenció contra la violència de gènere.

.

• Que els mitjans de comunicació, que ens manipulen, no reprodueixin els rols de gènere impostos i es comprometin a fer un tractament adequat de les diferents violències masclistes, visibilizándolas, evitant el sensacionalisme morbós en el seu tractament i utilitzant un llenguatge i unes imatges no sexistes.

.

• Que els valors d’igualtat, tolerància, inclusió i diversitat impregnin la nostra societat com a única via per eradicar la lesbofòbia, transfòbia, homofòbia, bifòbia i xenofòbia.

.

• Que nostre cos és nostre i no s’agenolla davant cap jerarquia eclesiàstica misògina ni patriarcal.

.

¿Quins temps són aquests en els que hem de defensar el que és obvi? Quan es tracta dels nostres drets aconseguits, ni un pas enrere.

.

Un any més, el 8 de març de 2017, perquè ens volem vives i amb vides dignes, reivindiquem una lluita feminista basada en la sororitat, perquè soles no podem, però juntes, en comú, sí, i per reivindicar una societat igualitària i inclusiva , les integrants de València en Comú ens unim a la crida Atur Internacional de Dones que es realitzarà el 8 de març amb un cessament d’activitats de 12 a 12,30hs hores i una manifestació contra les “desigualtats” i las “violèncias” de gènere.

.

Sortim als carrers per gaudir i reivindicar, per sentir-nos i indignar-nos, per cantar i exigir la fi del patriarcat. Per implantar el feminisme com una forma de vida, percebre’ns com iguals que poden aliar-se, compartir i, sobretot, transformar aquesta realitat.

.

Aquesta és la força del feminisme, convertir la pluralitat en unió, assumir la força de la diversitat i mobilitzar-nos per canviar el món.

.
 
NI callades, NI submisses; ACTIVISTES FEMINISTES!!
Feminismes en comú

.

València – 8 març 2017.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.