El Musical es converteix en la seu de quatre associacions d’escèniques valencianes

 

Coworking, sinergies i la voluntat que el Teatre el Musical es convertisca en “una mica més que un contenidor teatral”. Ixe és el punt de partida perquè aquest dijous s’escenificara la signatura d’un conveni perquè quatre associacions de professionals del sector passen a tenir un despatx i una sala annexa en el tercer pis del TEM on podran desenvolupar tant la seua activitat d’oficina, com a reunions, càstings…, etcètera. Les quatre associacions són l’Associació Valenciana d’empreses de Dansa (AVED), l’Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana (APCCV), el Comitè Escèniques i l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV).

 

Els representants de les quatre associacions (Verónica García, Gonzalo Fernández, Elena Gómez i Ángela Berdugo; en la imatge superior, d’esquerra a dreta amb la regidora María Oliver en el centre) van signar aquest dijous l’acord. A partir d’aquest, amb una periodicitat d’un any i un compromís de renovació cada mes de maig, les quatre entitats passen a comptar amb aquest espai, supeditant la seua relació als horaris d’obertura i activitat del centre.

 

No obstant això, segons va apuntar la regidora d’Acció Cultural, la rellevància del projecte té a veure amb les sinergies possibles. Van ser les quatre associacions les que van demanar un espai per a poder tenir una seu i açò “quadrava amb la idea que el TEM no solament siga un espai escènic, sinó de sinergies amb la cultura”. La institució municipal es fa càrrec de les despeses fixes com a llum, aigua i internet, a més de comptar amb un ordinador, taules, nevera i una mica de material d’oficina que s’anirà concretant segons els usos i necessitats d’aquestes, segons han comentat els representants públics.

 

Un acord sense precedents en la ciutat

 

A més, les associacions estan obertes a fer ús del TEM “sempre que compten amb un segur per a l’activitat en concret, que quadre amb l’agenda i no tinga ànim de lucre”. La idea d’incorporar la seua activitat al TEM també té a veure -com amb la reactivació de la cafeteria- “amb la idea que l’edifici es presta molt a interactuar amb el barri i volem que seguisca així”. Les quatre associacions compartiran, açò sí, un mateix espai. En ixe sentit hauran de coordinar-se entre si per a fer ús del material com del lloc per a reunions i altres activitats derivades de l’àmbit associatiu.

 

L’acord no té precedents i els representants van voler fer valdre, encara que tots van coincidir que, potser, el més interessant és el mateix autoconeixement de professionals i activitats d’un mateix sector que es citaran allí.

 

Artículo de Eugenio Viñas para ValenciaPlaza

http://valenciaplaza.com/el-musical-se-convierte-en-la-sede-de-cuatro-asociaciones-de-escenicas-valencianas

Bookmark the permalink.

Comments are closed.