Nova seu per a la Junta Municipal de districte de Ciutat Vella

 

L’Ajuntament habilitarà un edifici municipal situat en el número 1 de la plaça Alfons el Magnànim per albergar la nova seu de la Junta Municipal del districte de Ciutat Vella. Tal com ha explicat la regidora de Participació i Acció Veïnal, Neus Fàbregras, “compliran la normativa vigent d’accessibilitat i la supressió de les barreres arquitectòniques”.

 

La regidora Neus Fàbregas ha recordat que per a l’equip de govern, “avançar en igualdat i accessibilitat per a tota la ciutadania en els edificis públics és una prioritat”. Per esta raó, ha argumentat, “a l’inici de l’actual legislatura, des de la Regidoria de Participació i Acció Veïnal es va revisar l’estat de les set seus de les Juntes Municipals de Districte, i van detectar que moltes d’elles, tenien deficiències quant a la seua accessibilitat i, és més, incomplien la llei”.

 

Des d’eixe moment, des de la Regidoria s’han impulsat les obres necessàries per a la millora de l’accessibilitat dels edificis on estan situades les Juntes Municipals de Districte, “sent conscients que les mateixes són el primer contacte de la ciutadania amb l’administració, per la qual cosa açò determina la imatge que l’Ajuntament vol oferir als seus veïns i veïnes”.

 

Així, des d’inicis del 2016 s’han fet obres en la seu de la JMD de Marítim per a possibilitar l’accessibilitat amb la construcció d’una rampa, s’han adaptat els banys de la JMD d’Abastos i de Trànsits i s’ha instal·lat un ascensor en la JMD de Patraix. 

A més, des del Servei Centrals Tècnics, van realitzar un estudi dels edificis públics municipals amb la finalitat d’analitzar la situació actual del parc del mobiliari municipal i detectar aquells edificis que no estaven adaptats. D’este estudi es va determinar la inaccessibilitat de la Junta Municipal de Ciutat Vella, un edifici que disposa de graons d’accés des del carrer i que a causa de la seua protecció històrica no pot modificar-se.

 

Ara la delegació de Participació ciutadana i Acció Veïnal contratarà l’execució de les obres de rehabilitació i condicionament de l’edifici municipal situat en la Plaza Alfons el Magnànim número 1, edifici singular situat en el mateix districte i que serà, una vegada finalitzen les obres de rehabilitació, la nova seu de la JMD de Ciutat Vella.

 

“Amb el trasllat de la Junta Municipal de Ciutat Vella aconseguim l’accessibilitat de les seus de les Juntes Municipals de Districte, un aspecte necessari per a acostar les Juntes al veïnat i de justícia amb totes aquelles persones que trobaven dificultats d’accés a aquests espais que cerquen la proximitat amb el veïnat” ha assegurat Neus Fàbregas, en resaltar que “l’accessibilitat és un dret que hem de reconèixer des de l’Ajuntament i treballar per acabar amb les barreres arquitectòniques, amb la finalitat d’avançar cap a la igualtat i la plena inclusió de la ciutadania en la nostra ciutat”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.