Podem i València en Comú es reuneixen amb Per l’Horta per a estudiar les possibilitats de convertir la ZAL en un corredor verd

María Oliver, portaveu de València en Comú, Antonio Estañ, Síndic de Podem, i Antonio Montiel, diputat autonòmic, s’han reunit amb representants de l’organització ciutadana Per L’horta per a dialogar les possibles accions a dur a terme per a connectar el futur parc de desembocadura amb l’Albufera. Una connexió necessària per a assegurar la salut ambiental de la nostra ciutat i una oportunitat per a millorar la qualitat de vida de la ciutat.

 

Situar la ZAL a la Punta ha sigut un error estratègic des del primer moment. Es tracta d’un espai massa xicotet, com demostra les intencions de construir una molt més gran en el port de Sagunt. En cas de funcionar exigiria futures ampliacions sobre les zones adjacents generant nous problemes urbans i destruint més hectàrees d’horta.

 

El Síndic de Podem, Antonio Estañ, ha expressat que “l’opció d’un corredor verd suposaria no solament apostar per una ciutat més moderna i sostenible, sinó que aportaria a València un factor competitiu en qualitat de vida. Després d’anys d’especulació i nul·la planificació ara tenim l’oportunitat que el nostre territori siga un valor diferencial”.

 

Perpetuar el creixement del port al costat de la ciutat de València no fa més que posar en risc la salut de la ciutadania i el principal motor econòmic de la ciutat de València, el turisme. Segons declara María Oliver, “València és una ciutat amb port, no un port amb ciutat. El creixement del port ja acabà amb la platja de Natzaret, si segueix aquesta tendència posarà en risc el patrimoni natural i econòmic de la ciutat”. La relació entre el port i la ciutat és clau per al model de ciutat sostenible i saludable que s’està implementant des del consistori.

 

Per la seua banda, el diputat Antonio Montiel, ha assegurat que “l’elecció de l’Horta de la Punta per a la ubicació de la ZAL va ser no solament una mala decisió territorial i ambiental sinó que ha sigut anul·lada en dues ocasions per la justícia. I eixes irregularitats no poden resoldre’s ara amb un nou Pla Especial per a legitimar la destrucció d’un espai d’alt valor que mereix ser recuperat per a connectar els parcs naturals del Turia i de l’Albufera”.

 

La conversió de la Punta en un corredor verd és una oportunitat de fer de València una ciutat genuïnament única en l’entorn Europeu. La innovació que suposa la generació d’una connexió entre el Parc Natural del Turia i el Parc Natural de l’Albufera creuant la ciutat donaria un valor afegit a València i potenciaria el bon viure mediterrani.

 

El Síndic Estañ apunta que “necessitem solucions innovadores, no repetir les mateixes receptes fracassades. La ZAL no té sentit, jurídic ni econòmic ni social. Un corredor verd és una oportunitat única per al futur de València”.D’aquesta manera, València podria aspirar a un turisme de major qualitat i menys intensiu, la qual cosa al seu torn milloraria els ingressos i la sostenibilitat de la ciutat i l’activitat. María Oliver afirma, “l’objectiu de València hauria de ser crear una ciutat en la qual totes vulguen viure. Actualment el parc del rio Turia està prop de saturar-se per la intensa activitat, tant autòctona com a turística, cal ser intel·ligents i desenvolupar allò que funciona”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.