El projecte MOMO, impulsat per Las Naves, ha sigut seleccionat com a ponència del Congrés dels Premis Quirino d’Animació Iberoamericana

 

MOMO, un projecte d’art, tecnologia i societat, impulsat per les Naus i El Caleidoscopio, empresa que desenvolupa treballs d’innovació, ha estat seleccionat com a ponència del Congrés Premis Quirino de l’Animació Iberoamericana, guardons que distingeixen l’animació feta als països de parla hispana i que es lliuraran el proper mes d’abril a Tenerife.

 

En este projecte, que consisteix en la producció de curtmetratges amb l’ús d’impressores 3D, ha participat, de moment, el personal docent de diferents centres educatius de València, que, després de treballar en Las Naves durant tres mesos, transmetrà al seu alumnat (aproximadament uns 200 estudiants) el coneixement adquirit per realitzar curtmetratges. A este efecte, prèviament, han construït impressores 3D per a l’execució d’elements mecànics i modelatge dels ninots que protagonitzen els curts.

 

Concretament, han participat representants dels IES (Institutos d’Educació Secundària) Ramon Llull, el Grau, Isabel de Villena, Font de Sant Lluís i Lluís Vives. 200 alumnes d’aquests centres escriuran els guions, construiran els personatges i els escenaris i finalment rodaran i muntaran una història. La temàtica dels curtmetratges haurà de ser de conscienciació social i/o ambiental referent a una problemàtica detectada a la nostra ciutat, i es presentaran i exposaran a la fi de curs.

 

El regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, Roberto Jaramillo ha destacat que el projecte MOMO «posa a l’abast del personal docent formació en noves tecnologies perquè estos treballen posteriorment amb el seu alumnat. Des de Las Naves estem compromesos amb el foment de la vocació tecnològica i de transformació social, la visibilització de la potencialitat de la tecnologia digital en l’aprenentatge, l’ocupació i la inclusió digital».

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.