Roberto Jaramillo viatja a Colòmbia com a representant de l’Ajuntament en la Comissió Internacional de Drets Humans

 

Roberto Jaramillo, regidor de València en Comú i responsable de l’Àrea de Cooperació i Migració de l’Ajuntament de València, viatjarà demà, dia 16 de març, a Colòmbia per a participar en la delegació internacional en defensa dels drets humans.

.

 .
Representants de diferents institucions polítiques valencianes i estatals, a més de membres d’organitzacions socials, participaran en esta missió que coincidix amb la celebració del XX aniversari de la creació de la Comunitat de Pau de San José de Apartadó (Antioquia), situada al nord de Colòmbia. L’edil Jaramillo destaca que “esta comunitat camperola és un exemple de resistència civil, ja que en 20 anys s’han produït més de 300 assassinats a mans de paramilitars, exèrcit i guerrilla”. La Comunitat de Pau de San José de Apartadó a Colòmbia es va formar el 23 de març de 1997, després de patir massacres successives.

 

Roberto Jaramillo, regidor de Cooperació, explica que “l’Ajuntament de València ha acceptat la invitació de participar en esta comissió internacional per a mostrar el seu compromís amb els drets humans i donar suport polític al procés de pau”. El consistori va aprovar el 28 de gener de 2016 una moció d’ajuda al procés de pau entre el Govern de Colòmbia i la guerrilla de les FARC, en què destaca el paper de la comunitat internacional i la participació de la societat civil en la construcció de la pau duradora, i en la qual mostrava, a més, la seua defensa de la resolució dels conflictes per mitjà del diàleg i la concertació política.

 

La delegació està constituïda per unes 40 persones de diferents països europeus: Bèlgica, Itàlia, Alemanya, Portugal i Espanya. A València, la delegació ha estat impulsada per la Coordinació Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia (CVSC). En l’agenda de la comissió està previst entrevistar-se amb les autoritats polítiques i militars colombianes per a traslladar-los la preocupació de la comunitat internacional per la situació de vulnerabilitat dels drets humans en què viuen els membres de la Comunitat de Pau, que veuen com s’ha incrementat la presència militar a la zona i, amb això, les amenaces. A Colòmbia no solament no han desaparegut les agressions i assassinats, sinó que s’han reactivat en tot el país des de l’inici del procés de pau.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.