Sagunt s’uneix a les polítiques de transparència de la Diputació

 

El nou govern de Sagunt ha entrat amb la idea de ser un canal obert a la ciutadania i fomentar la seua participació. Amb aquesta última incorporació, ja són 8 els municipis que utilitzen la nova eina Web de la Diputació de València que permet gestionar i publicar la informació relacionada amb obsequis i viatges d’alts càrrecs.

 

El diputat de Transparència, Berto Jaramillo, ha mostrat el seu empeny en col·laborar amb les administracions “a tots els nivells”. “El nostre compromís és que tot allò que engeguem en matèria de transparència en la Diputació, i dins de les nostres possibilitats, es creu i dissenye pensant que també puga ser utilitzat pels ajuntaments de la província de València”, ha conclòs.

 

L’última revisió de l’Índex de Transparència per a Ajuntaments (ITA), verificació anual sobre el complint en matèria de transparència, va animar al consistori a provar les millores proposades. “Hem de ser transparents, estem estrenyent a les associacions a l’hora de competir per les subvencions i pensem que hem de donar exemple”, ha assenyalat Albert Oliver, assessor de la regidoria de Transparència de Sagunt.

 

L’aplicació Web proporciona a la ciutadania conèixer la informació relacionada amb els obsequis –les seues característiques principals i qui ho ha proporcionat– i els viatges d’alts càrrecs. Una vegada implantada en la seua pròpia seu electrònica, la Corporació provincial va posar aquest servei a la disposició dels 266 municipis de la província perquè sense cost algun puguen incorporar-los en les seues organitzacions.

 

Estratègia Govern Obert

 

Aquesta mesura s’emmarca en la recentment aprovada Estratègia de la Diputació en matèria de Govern Obert per al període 2016-2019, coneguda com GO! #DiputacioValencia, que incorpora diverses àrees d’acció i múltiples projectes encaminats a enfortir la cultura de transparència i obertura de les administracions públiques.

 

Jaramillo ha explicat que conèixer els obsequis que rep un representant polític “és fonamental per a evitar les pràctiques que han posat sota sospita a la classe política en els últims anys”. A aquest efecte, els diferents apartats de l’eina “permeten verificar que els desplaçaments s’ajusten, per exemple, als límits pressupostaris previstos, les raons que ho justifiquen o qui assumeix els seus costos”, ha assenyalat el diputat provincial.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.