Seleccionada la proposta que formularà el projecte per a optar als fons europeus per al Cabanyal

“Va Cabanyal!” ha sigut la proposta seleccionada d’entre les 16 que han participat en el concurs públic d’InnDEA. Ha sigut elaborada per un equip interdisciplinari que serà l’encarregat de formular el projecte que permeta optar als fons europeus de desenrotllament urbà sostenible del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

Un total de 16 propostes són les que ha rebut la Fundació InnDEA València en resposta al concurs públic convocat per a la formulació del projecte que permeta optar als fons europeus per al Cabanyal. La mesa de contractació, de la que han format part Consol Castillo, regidora responsable de l’Àrea de Desenrotllament Humà, Vicent Sarrià, regidor de l’Àrea de Desenrotllament Urbà i Vivenda i Jordi Peris, regidor de Participació, Drets i Innovació Democràtica, s’ha reunit este matí per a valorar les propostes a partir dels informes tècnics realitzats pel Servici de Planejament Urbanístic de la Regidoria d’Urbanisme i per tècnics en planificació i estratègia d’InnDEA. Després d’estudiar detingudament tots els treballs, la proposta seleccionada ha sigut la que porta per nom “Va Cabanyal!”, elaborada per un equip de treball multidisciplinari encapçalat per l’arquitecte Carmel Gradolí.

Segons ha explicat Jordi Peris (València en Comú), Tinent Alcalde de Participació, Drets i Innovació Democràtica, “esta proposta és l’opció que millor s’ajusta a les necessitats del concurs ja que planteja l’estratègia amb la visió integral més completa”, incorpora no sols conceptes urbanístics i econòmics, sinó que “coneix, respecta i posa en valor el Cabanyal; suma bones idees amb valors associats com la col·laboració, el bon govern, la integració, la solidaritat o el comerç de proximitat”, ha detallat l’edil.

A més del preu, s’ha valorat l’experiència de l’equip de treball en instruments de finançament europeu i el seu coneixement d’El Cabanyal, la qualitat tècnica de la proposta i la seua adaptació a l’especificitat del barri i la qualitat dels processos de participació ciutadana que es plantegen per a la formulació del projecte. El llistat de participants i la baremació detallada es troben des de hui publicades en el perfil del contractant de la web d’InnDEA per a la seua consulta.

El projecte que es va a formular a partir d’esta proposta permetrà a l’Ajuntament de València optar a la convocatòria de Fons Europeus de Desenrotllament Urbà Sostenible que gestiona el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i que té adjudicats 120 milions d’euros per a la Comunitat Valenciana. Per al procés de formulació d’este projecte, Peris ha destacat que “serà clau la participació i implicació de les associacions, entitats i organitzacions del barri, així com dels veïns i veïnes per a definir col·lectivament les actuacions”; una nova dinàmica d’actuació que és part essencial de l’acció del govern municipal, que es construïx des de les necessitats, opinions i anhels de la ciutadania.

Jordi Peris ha ressaltat la importància de traure la convocatòria d’este concurs, a pesar dels terminis tan ajustats, com una qüestió de responsabilitat política: “La informació sobre la convocatòria la vam tindre al juliol, moment en què es va aprovar el programa operatiu per part de la Comissió Europea. Açò és el que ha forçat la convocatòria del concurs en estes dates. Així i tot, s’han presentat 16 propostes, moltes de les quals són d’una extraordinària qualitat”. Es tracta “d’Una gran oportunitat per a València i per al Cabanyal a la que no podíem renunciar, però és important insistir en el fet que açò és només un pas més per a sol·licitar una ajuda, que després es pot concedir o no”, ha informat. Comptar amb estos fons és important per a poder impulsar un dels projectes més defensats per l’equip de govern, la recuperació del Cabanyal “un dels barris més emblemàtics i singulars, un barri únic pel seu patrimoni, la seua història, la seua gent, el seu traçat i amb un dret històric a tindre una vida digna”.

Així mateix, l’edil ha agraït l’esforç i el treball de tots els participants, especialment per les dates en què ha sigut convocat el concurs, i ha mostrat la seua intenció que puguen sumar-se en accions futures del procés de recuperació del Cabanyal i dels Poblats Marítims, una estratègia global que és una prioritat de l’equip de govern.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.