Solidaritat de València en Comú amb el poble palestí

València en Comú se suma a la concentració que tindrà lloc el dijous 9 de juliol a les 20:00 davant de delegació de govern convocada pel col·lectiu BDS País Valencià.

Cartel Palestina

València en Comú s’ha sumat a la concentració de solidaritat amb el poble palestí convocada pel col·lectiu BDS (Boicot, Desinversió i Sanció) País Valencià, un col·lectiu que pressiona a l’Estat d’Israel perquè complisca amb el Dret Internacional i els principis universals de Drets Humans i que complix deu anys d’existència. La concentració serà el dijous 9 de juliol a les huit de la vesprada enfront de la Delegació del Govern.

València en Comú recorda en un comunicat que va ser el 9 de juliol de 2014 quan “2.100 persones van ser assassinades a Gaza a les mans de l’exèrcit d’Israel per l’únic fet de ser palestins i palestines (unes 500 persones eren menors d’edat)”. Segons la plataforma municipalista, “al voltant del 70% de la població de Gaza és refugiada com resultat de la neteja ètnica de Palestina de 1948 i l’ocupació militar de 1967”.

En este sentit, València en Comú recorda que “el bloqueig i l’ocupació continuen en la Franja de Gaza de la mateixa manera que, seixanta-set anys després de la Nakba palestina l’expulsió de la major part del poble palestí de les seues terres) més, de sis milions de persones refugiades palestines no poden tornar a casa; viuen davall un règim d’apartheid dins i fora de l’Estat d’Israel, patixen dia a dia l’ocupació i la neteja ètnica amb el Mur de la Vergonya ( declarat il·legal per La Cort Internacional de Justícia un 9 de juliol de 2004) els, checkpoints, els assentaments l’espoli de recursos, el segrest diari d’entre dos i tres menors d’edat, la crema d’oliveres, les confiscacions de terres o les demolicions de cases”.

Per tot açò, resa el comunicat, València en comú, com a plataforma ciutadana, se solidaritza amb el poble palestí i condemna la massacre ocorreguda l’any passat i totes aquelles accions que vulneren els Drets Humans del poble palestí o de qualsevol poble o persona en qualsevol lloc del món”. Segons VALC ”el poble palestí necessita saber que no està soles, que en altres parts del món se solidaritzen amb la causa. És en eixe context de societat global on cada dia és més necessari la solidaritat entre els pobles”.

València en Comú acaba el seu comunicat no sols anunciat que se suma a la concentració del dijous 7 de juliol, sinó que fa una crida perquè se sume tota la ciutadania a la “solidaritat internacional per un món més just, igualitari i respectuós”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.