Sostenibilitat en Comú_01

Veterinarios sin fronteras

 

ENTITAT: Veterinarios sin fronteras – Justicia alimentaria global (VSF)

 

TÍTOL DEL PROJECTE: Berenar sense sucre: escola de mares i pares d’alimentació sostenible

 

LÍNIA D’ACCIÓ: Sostenibilitat en Comú

 

DESCRIPCIÓ

Plantegem el projecte com una eina de consolidació del nostre grup de voluntariat de participació ciutadana alimentària. Som mares, persones nutricionistes i professionals preocupats pels problemes socials i ambientals que genera el sistema actual d’alimentació industrial.

Oferirem 10 tallers als 15 centres de la “Red de escuelas por un mundo rural vivo” de VSF a la comarca de l’Horta, que localment anomenem “Xarxa d’escoles per l’Horta”.

En cada taller farem formació a mares i pares amb l’objectiu de conscienciar-los de les conseqüències de l’actual model de producció, consum i comerç com a exemple del model alimentari industrial global a través de la nostra campanya 25 grams (www.vsf.org.es/25-gramos#top), oferint-los alternatives pràctiques de consum alimentari sostenible per a promoure la sobirania alimentària. A més a més oferirem un préstec de l’exposició del sucre al centre durant 15 dies per a que l’alumnat i professorat també puguin visitar-la, i oferirem al professorat la unitat didàctica del sucre que estem elaborant.

 

POBLACIÓ DESTINATÀRIA

Es formaran a uns 200 mares i pares pertanyents a 10 AMPA a la comarca de l’Horta de València. Mitjançant l’exposició accedirem a l’alumnat del centre. També s’augmentarà la formació del grup de voluntariat de VSF. S’estima que podrien accedir al projecte unes 1.000 persones.

 

LLOC ON ES DESENVOLUPARÀ EL PROJECTE

Comarca de l’Horta de València.

 

PER QUÈ MEREIX SER RECOLZAT ESTE PROJECTE

La problemàtica de la fam i la alimentació es una qüestió crucial en el planeta. Als països rics està associada a la mala alimentació i als problemes de salut i als països empobrits amb la fam i desnutrició.

Som conscients de que la greu crisi alimentària es un problema estructural i creiem que es fonamental mobilitzar-nos com a ciutadans per a transformar-ho.

El projecte es focalitza en les mares i pares com a transmissors de valors  obtenint així una coherència entre el que s’ensenya a les escoles i l’exemple que es percep a casa, enfortint la construcció de la nova societat valenciana.

Comments are closed.