Transparència i cumpliments electorals

 

 

TRANSPARÈNCIA

 

Ha sigut rebutjada, amb l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de les regidores i regidors del Govern de la Nau, una moció sobre “Mesures d’impuls a la transparència” presentada per Beatriz Simón en nom del Grup Popular. Simón ha criticat les actuacions de la regidoria de Transparència, argumentant baixa execució pressupostària i falta de col·laboració amb entitats com DYNTRA. ”Les propostes de l’oposició que s’han enviat han acabat en un calaix que es diu Grup Interdepartamental. La seua manera d’entendre la transparència és la de pregonar-la molt i exercir-la poc”.

 

Roberto Jaramillo ha rebatut els arguments de Beatriz Simón. Ha qualificat la moció de “sorpresa a mitges” i ha acusado a Simón de “intentar traure rèdit polític, una nota de premsa i una moció amb dades falses i argumentant que el servci està paralitzat. L’Ajuntament treballa amb qualsevol organisme que li’l proposa. Hem tramitat milers d’expedients i treballat amb tots i cadascun dels serveis municipals, que ens coneixen com a Assumptes Interns”.

 

 

COMPLIMENTS ELECTORALS

 

Igualment ha sigut rebutjada una altra moció del portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, sobre compliment de compromisos electorals, en la qual, prenent com a referència alguns dels acords que van donar lloc al Govern de la Nau, ha demanat que “l’alcalde se sotmeta a una sessió de control a l’inici de cada Ple ordinari”, que es done publicitat prèvia a les iniciatives parlamentàries, que s’augmenten les competències i es convoque una vegada al trimestre al Consell Social de la Ciutat.

 

Per altra banda, el regidor Jordi Peris ha insistit que alguns dels punts d’eixa moció “ja estan en marxa i en uns altres s’està treballant, i per tant no anem a votar-la”. Igualment ha afirmat que el Ple és l’òrgan on s’exerceix el control al govern”, i ha posat com a exemple el celebrat hui “en el qual el Govern de la Nau ha respost a 256 preguntes”. En la seua opinió, “avançar sobre propostes sobre el control del govern o del paper del Consell Social ha de ser fruit d’un debat de participació ciutadana molt més assossegat que el que estem tenint hui ací”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.