VALC presenta el llibre “La batalla de l’Horta” d’ Enric Llopis

 

El dijous 19 de maig, a les 18:30 hores, a Jarité, carrer Buenos Aires, 8 de València, presentarem l’últim llibre d’Enric Llopis, La batalla de L’Horta. Cinc dècades de resistència silenciada.

 

Per a la ciutat de València la seua horta suposa més que un cinturó de terres dedicades a tasques agrícoles. La història de la nostra ciutat és indissociable de la història de la seva horta, però també ho és el seu futur. D’alguna manera, les ocupacions tradicionals que caracteritzen l’horta són la mostra que les formes de vida resilients són capaços, des d’una resistència tenaç i invisibilitzada, de fer front a l’ímpetu destructiu del desenvolupament capitalista.

La història que ens explica Enric Llopis en el seu llibre és la història de com durant més de mig segle, homes, i sobretot dones, han resistit a poders, públics i privats, molt més grans que ells. És una història de lluita, resistència i sobretot d’esperança. L’esperança de que una vida aferrada a la natura resisteix més enllà de bombolles especulatives i de fantasies desenvolupistes. Són les maneres socials que imiten els ritmes de la vida les que perduren.

Vos esperem, per compartir aquest nou treball i també algunes de les experiències que es relaten, exemple de com les lluites del passat recent poden inspirar i guiar els projectes del present.

La Batalla De LHorta (2)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.