València acull el Conama Local, el congrés de referència sobre medi ambient urbà a Espanya

 

València acollirà els dies 27, 28 i 29 de novembre la Trobada de Pobles i Ciutats per la Sostenibilitat (Conama Local), el congrés especialitzat més emblemàtic sobre medi ambient i ciutat que se celebra a Espanya. L’esdeveniment, que tindrà lloc a Las Naves, està organitzat per la Fundació Conama i l’Ajuntament de València, i reunirà ponents de diversos països europeus provinents de l’administració pública, l’empresa, el tercer sector i la universitat.

 

El programa inclou més 30 sessions de treball i debat en què participaran un centenar d’experts del màxim nivell i gestors públics d’entitats locals per a debatre i compartir experiències sobre la gestió del medi ambient en els entorns urbans i locals.

 

Segons ha explicat l’alcalde de València, Joan Ribó, “València està preocupada pel canvi climàtic i actua en dos sentits: per a previndre els seus efectes i, sobretot, per a evitar que el calfament global vaja a més. Les ciutats són un camp clau per a la sostenibilitat en el segle XXI. Més de la mitat de la població mundial ja hi viu i, segons les previsions de l’ONU, eixe percentatge ascendirà al 66 % per a l’any 2030. En el cas d’Espanya, la xifra ascendix al 80 %”. Per la seua banda, el regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Roberto Jaramillo, ha destacat “la importància de celebrar este congrés a València per la seua repercussió, i perquè posa en valor les polítiques que s’estan duent a terme des del Govern de la Nau. La seua celebració a Las Naves, de fet, suposa un fita per al consistori”.

 

“Resulta difícil abordar l’actual crisi ecosocial, pensar en la lluita contra el canvi climàtic i posar en marxa una economia circular sense tindre en compte la importància de les ciutats com a grans demandants de recursos i generadores d’impactes”, explica per la seua banda Gonzalo Echagüe, president de la Fundació Conama.

 

En eixe sentit, el Conama Local València 2017 tindrà com a camp de reflexió la posada en marxa de la Nova Agenda Urbana de l’ONU. En este moment, la UE està traslladant este full de ruta emanat de la conferència Hàbitat III celebrada a Quito (Equador) en 2016. El mateix ocorre a Espanya, on està arrancant el procés per a definir una agenda urbana que incloga la biodiversitat, el binomi energia-clima i l’economia. El Conama Local València 2017 aspira a aportar idees a este interessant debat amb la participació de representants del sector ambiental a nivell estatal i europeu. El programa comprén múltiples dimensions d’este repte, com l’adaptació al canvi climàtic en els entorns urbans, la renovació urbana i la transició energètica, la gestió de la mobilitat o la creació de ciutats més verdes i amb un metabolisme equilibrat amb el seu territori.

 

SOBRE CONAMA

 

La Fundació Conama és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la creació de punts de trobada i reflexió sobre el medi ambient. Organitza des de 1992 el Congrés Nacional del Medi Ambient, un esdeveniment biennal que s’ha convertit en el més important del país per la seua trajectòria, participants i continguts. També organitza anualment el Conama Local, centrat en l’escala urbana i regional, que s’ha celebrat fins ara a Madrid, Sevilla, Vitòria, Granada i Màlaga.

 

Programa

Bookmark the permalink.

Comments are closed.