València en Comú es dota d’una nova estructura organizativa

 

 

València en Comú (ValC) comptarà amb una nova estructura organitzativa després que el document “Cap a una refundació de València en Comú. Treballant amb Podem”, promogut entre altres persones pel secretari general de Podem València, Jaime Paulino, obtinguera un suport majoritari. A l’esmentat document s’estableix que la Comissió Coordinadora de ValC  comptarà amb dotze membres, quatre a proposta de Podem València, altres cinc triats pel Plenari de València en Comú i tres representants dels càrrecs electes de la plataforma.

 

Aquest i altres documents han sigut aprobats després del procés electoral telemàtic portat a terme entre els díes 21, 22 i 23 de març i al qual podíen votar les 750 persones inscrites en València en Comú. Els documents estaven dividits en diferents blocs.

 

Respecte al Bloc Ètic, el document titulat “Reflexions sobre el Codi Ètic” ha rebut 52 vots favorables, 42 vots en contra i 27 abstencions. Una proposta de la Comissió de Finances referent a la gestió dels excedents salarials dels càrrecs públics de ValC i altres assumptes ha tingut 74 vots a favor, 64 vots en contra i 15 abstencions. El document denominat “Acord ètic i de bon tracte a València en Comú” ha rebut 105 vots a favor, 46 vots en contra i 12 abstencions i altre document presentat com a codi ètic sota la denominació de “Més en Comú. Manar obeint” ha marescut 112 vots favorables, 89 vots contraris i 6 abstencions.

 

En quant al Bloc Polític, “Ciutat Educadora” ha tingut 89 vots a favor, 40 en contra i 12 abstencions; “Gestió social de l’habitatge” ha rebut el suport de 99 votants, el rebuig de 41 votants i l’abstenció de 10. Altre document, anomenat “Joventut, espais col·laboratius i noves tecnologíes” ha tingut 80 vots a favor, 51 vots contraris i 12 abstencions. Per a “Repropriació ciutadana d’accés a la cultura” ha habut 95 , 45 no i 7 abstencions. L’Anàlisi Política ha merescut 89 vots a favor, 81 en contra i 8 abstencions.

 

Per últim, hi havia dos documents al Bloc Organitzatiu després que es retirara la proposta de disoldre ValC i la seua integració en Podem. “Cap a una refundació de València en Comú. Treballant amb Podem”, una proposta impulsada, entre altres persones, pel secretari general de Podem València, Jaime Paulino, i en la qual s’estableix, entre altres qüestions, que la Comissió Coordinadora de ValC comptarà amb dotze membres, quatre a proposta de Podem València, altres cinc triats pel Plenari de València en Comú i tres representants dels càrrecs electes de la plataforma, ha tingut 159 vots favorables. L’alternativa, “Més en Comú. Manar obeint, en la qual s’estableix una comissió Coordinadora de deu membres amb, a més, tres representants del Consell Ciutadà Municipal de Podem València amb veu i vot, i altres assumptes sobre el funcionament i l’estructura orgànica de ValC, ha rebut 95 vots a favor. Ha habut també 8 abstencions.

 

La tarea més immediata de València en Comú és organitzar ara un període de transició entre l’anterior etapa i la que ara s’obri. Segons la secretària general de ValC, Mireia Biosca, “la plataforma ix reforçada després de la nostra assemblea reconstituent i es perfila com la gran aposta municipalista per a aquesta ciutat de cara a les properes eleccions municipals”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.