València en Comú presentarà una moció per a condemnar la violència feixista durant la processó i manifestació del 9 d’Octubre

 

VALENCIÀ EN COMÚ PRESENTARÀ UNA MOCIÓ PER A CONDEMNAR LA VIOLÈNCIA FEIXISTA DURANT LA PROCESSÓ I MANIFESTACIÓ DEL 9 D’OCTUBRE

 

 

El grup municipal València en Comú presentarà una moció per a condemnar els actes de violència feixista que ahir es van produir als carrers de València durant la celebració de la processó cívica i durant la manifestació autoritzada convocada per la Comissió 9 d’Octubre sota el lema ‘ Sí al valencià’.

 

Ahir a la ciutat de València es van vulnerar drets fonamentals, recollits en la Constitució, com són la llibertat d’expressió, la llibertat de reunió pacífica i de manifestació. Per altra banda, l’Estat, que ha de vetllar per la protecció dels ciutadans i ciutadanes, tampoc  va ser capaç de garantir la seguretat.

 

Per a València Comú és intolerable i inadmissible la impunitat amb la qual es va deixar actuar als violents, ja que a hores d’ara encara no hi ha oficialment cap persona identificada ni detinguda, tot i que existeixen testimonis presencials i gràfics que assenyalen molt clarament qui són els agressors.

 

Els representants de València en Comú en l’Ajuntament de València recriminen la imprevisió que ha posat en perill la seguretat de la ciutadania i alhora, acusen la delegació de govern d’irresponsablitat per haver permés que una contra manifestació il·legal de grups d’ultradreta es creuara amb la tradicional convocatòria legal del 9 d’Octubre. Per tot açò, el grup municipal València en Comú demana la dimissió immediata del Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.