València en Comú recolza les reivindicacions dels estibadors i estibadores

 

Els representants sindicals dels treballadors i treballadores del Port de València s’han reunit amb el representant de València en Comú a l’Ajuntament del Cap i Casal, Jordi Peris, per a demanar el suport d’aquest grup polític a les seues reivindicacions laborals en el conflicte que des de fa dies està alterant l’activitat portuària.

 

Els estibadors han explicat que no s’oposen a l’aplicació de la sentència europea, però reivindiquen que el compliment d’aquesta no tinga com a conseqüència la precarització de les condicions laborals.

 

El representant de València en Comú, Jordi Peris, ha manifestat que “aplicar una sentència europea no pot ser l’excusa per a dinamitar els drets laborals dels treballadors i treballadores”. Peris ha mostrat el seu acord amb el sector de l’estiba quan plantegen que “cal buscar solucions i no criminalitzar als treballadors i treballadores. Per què, es tracta, a més a més, d’un sector clau per a l’economia de la ciutat de València”.

 

Els portaveus del sector de l’estiba han traslladat al grup municipal de València en Comú que el model que proposen els sindicats té com a objectiu principal l’estabilitat del treball portuari. La tasca de l’estiba, segons han explicat, comporta un elevat nivell de perillositat i per tant, es requereix molta qualificació. “No té sentit invertir en la formació d’un gruista- que té un cost elevat-, si després no s’aprofita aquesta despesa amb una contractació continuada”, afirmen els representans.

 

Per altra banda, els representans del personal de l’estiba li han assegurat a València en Comú que el clixé que té la societat sobre ells no  correspon amb la seua realitat diària. Se’ls acusa de gaudir d’uns privilegis que són drets laborals i que compensen la manca de continuïtat i la imprevisió en la contractació. “En el sector de l’estiba es treballa per rendiments i en funció del volum de l’activitat i de les necessitats”, han puntualitzat.

 

Els representans del personal de l’estiba també han explicat a València en Comú que no estan defenent l’exclusivitat en la contractació a través de la SAGEP. Proposen la creació de Centres Portuaris d’Ocupació, validats per l’Autoritat Portuària, les empreses i els sindicats. D’aquesta forma s’evitaria deixar en mans de les ETTs la selecció i contractació de personal poc qualificat i amb condicions precàries.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.