València en Comú reforça la seua aposta pel municipalisme

 

La Comissió Coordinadora de València en Comú valora “de manera molt positiva” l’Assemblea Reconstituent que la plataforma municipalista va celebrar divendres 10 i dissabte 11 de març a l’Associació Veïnal i Cultural Tres Forques. La Coordinadora de ValC subratlla que “una majoria de les persones participants va mostrar el seu suport a la plataforma i la seua aposta decidida per seguir construint una plataforma municipalista plural, oberta i feminista necessària per a la ciutat de València”.

 

L’Assemblea Reconstituent de València en Comú ha tingut lloc, es senyala des de la Coordinadora de ValC, “després d’un veloç cicle de constitució de l’espai municipalista, de participar al procés electoral i de contribuir a la formació de govern del canvi a la nostra ciutat”. En aquest sentit, “havia arribat el moment de tindre un espai per a la reflexió pausada i el treball col·lectiu”.

 

L’Assemblea es va estructurar en tres apartats. La vesprada de divendres es va dedicar a “la revisió i concreció del nostre codi ètic i la seua vinculació amb la nostra activitat. El matí de dissabte es va dedicar a fer balanç i a proposar perspectives de futur per a l’acció política de València en Comú i, per la vesprada, va haver debat sobre els documents organitzatius presentats, treballant les diferents opcions i perspectives de continuitat de la presència política de la plataforma”.

 

Segons la Comissió Coordinadora, “per a València en Comú és important valorar aquesta Assemblea no sols com a espai polític rellevant a nivell intern i local, sinó també en la mesura en què contribueix a teixir la xarxa de persones activistes vinculades amb el municipalisme transformador en tot l’Estat, ja que les plataformes municipalistes són la punta de llança del canvi al nostre país amb actuació local, però coordinació global”. De fet, l’Assemblea es va obrir divendres amb la intervenció d’Enric Bàrcena, de Barcelona en Comú, i dissabte de matí la regidora Maria Oliver va moderar una mesa que contà amb representants de Marea Atlàntica, Castellò en Moviment i Ahora Madrid.

 

Així mateix, la Coordinadora de ValC recorda “la col·laboració i suport d’altres entitats i persones que han contribuït a la celebració exitosa d’aquesta assemblea, com són l’Associació Cultural i Veïnal Tres Forques, que ens va cedir el seu espai i instal·lacions per a portar a terme la trobada. També volem destacar la intensa dedicació del grup de treball organitzador de l’Assemblea, així com la valuossíssima labor d’un facilitador que es va ocupar de dissenyar i implementar una metodología participativa que va ajudar a l’èxit de la convocatòria i a la satisfacció dels participants”.

 

Des de la Coordinadora de València en Comú “es valora de foma molt positiva el transcurs de l’Assemblea, logrant construir un espai de debat col·lectiu profund de la situación de ValC i també del futur de l’organització. Així, una majoria de les persones participants varen mostrar el seu suport a la plataforma municipalista plural, oberta i feminista necessària per a la ciutat de València”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.