València disposarà d’11 places més per a l’acolliment de persones migrants en situació vulnerable

 

La Junta de Govern Local ha aprovat la concessió de 100.000 euros d’ajuda a l’Asociación Valenciana de Caridad per a l’acolliment de persones migrants en situació vulnerable. D’esta manera, ja són 190 el nombre total de places disponibles per acollir persones vulnerables. Segons Neus Fábregas, “Amb estes noves 11 places, l’Ajuntament segueix pal·liant els incompliments del govern central en el seu compromís d’acolliment de persones refugiades”.

 

La regidora de Cooperació Internacional i Migració, Neus Fábregas, ha declarat que “l’objecte de la citada subvenció és l’atenció a persones migrants de la ciutat de València, amb l’objectiu principal d’atendre les necessitats bàsiques urgents i puntuals de les persones en situació de pobresa i vulnerabilitat social amb la finalitat de garantir-los eixos drets fonamentals”.

 

Neus Fábregas ha explicat que “treballant des de la promoció de la integració es fuig dels models asistencialistes que no permeten l’apoderament de les persones i es cobreixen les necessitats bàsiques com a primer pas per a realitzar un treball individualitzat i un acompanyament en el seu procés d’autonomia personal, però treballant sempre de forma conjunta amb els Servicis Socials de l’Ajuntament de València per a aconseguir una solució a les seues necessitats”.

 

COMPROMIS AMB LES PERSONES REFUGIADES

 

Fabregas, no obstant, ha recordat que València manté la seua aposta per ser una ciutat refugi des de 2015, “enfront de les polítiques repressives i poc humanitàries del govern central, que no està complint amb els seus compromisos d’acolliment de persones refugiades i que desenvolupa polítiques migratòries contràries a la defensa dels Drets Humans”, ha afirmat la regidora.

 

Els països membres de la Unió Europea es van comprometre a acollir a 22.504 persones prioritàriament d’Orient Mitjà, Banya d’Àfrica i Nord d’Àfrica. Des de la regidoria de cooperació Internacional i Migració es recorda que “actualment el 86 per cent de les persones refugiades són acollides pels països més empobrits, en moltes ocasions en condicions que no garanteixen ni la seua dignitat ni la seua protecció internacional”. Actualment països com Líban acullen més d’un milió de persones refugiades; Jordània a 664.000; Turquia a 2.7 milions; i Pakistan a 1.5 milions.

 

El compromís de l’Estat Español va ser acollir a 17.337 refugiades, però fins al moment són menys de 2.000 les persones ateses. La desgana del govern central fa que Espanya siga un dels països amb major incompliment en les quotes d’acolliment. Des de l’Ajuntament de València, en la mesura de les possibilitats que marquen les seues competències, i sobretot després de la seua incorporació a la xarxa de ciutats refugi, s’intenta fer front a aquesta falta de compromís del govern d’Espanya envers les seues obligacions internacionals i humanitàries”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.