València en Comú aposta per la participació ciutadana per a combatre la corrupció

 

La plataforma municipalista reafirma el seu compromís “amb la transparència i la gestió honesta del públic” davant de les accions judicials seguides contra membres del Partit Popular

 

La Coordinadora de València en Comú (VALC) ha fet públic un comunicat en el que mostra la seua tristesa davant de les diligències judicials dutes a terme contra membres del Partit Popular dins de la denominada Operació Taula, que mostren a València com a “capital de la corrupció”. D’altra banda, VALC mostra també la seua satisfacció pel fet de que la justícia prenga “cartes en l’assumpte i comence a posar límit als excessos” del PP en l’Ajuntament. Segons el parer de la Coordinadora de la plataforma municipalista, només “un procés d’enfortiment polític de la ciutadania, per mecanismes participatius i per mitjà d’una mobilització vigilant, garantix que situacions com esta no es tornen a veure en la nostra ciutat”.

La Coordinadora de València en Comú mostra en el comunicat fet públic hui amb motiu de les notícies sorgides entorn de la denominada Operació Taula, que afecta judicialment nombrosos membres del Partit Popular de València, imputats per corrupció, “una sensació contradictòria”. Així, d’una banda, “com quasi tota la ciutadania valenciana”, VALC subratlla que “no podem sinó alegrar-nos de veure com la justícia pren cartes en l’assumpte i comença a posar límit als excessos del Partit Popular en l’Ajuntament de la nostra ciutat”. D’altra banda, la plataforma municipalista matisa que “ens entristix, com tantes altres vegades, que el nom de la nostra ciutat es veja arrossegat pel llot de l’escarni com a capital de la corrupció”.

La Coordinadora de València en Comú considera que la causa d’este descrèdit és “la nefasta gestió i la tremenda immoralitat de bona part dels que han tingut en les seues mans la destinació d’esta ciutat durant més de dos dècades”. “Produïx eriçons –continua el comunicat de VALC- pensar en quanta misèria i quant patiment s’han infringit a la ciutadania pel balafiament i el descontrol d’esta caricatura de governants”.

En este sentit, VALC assenyala que “davant de les accions judicials que s’estan duent a terme contra membres del Partit Popular en la corporació local de València, volem posar de manifest que el nostre compromís amb la transparència i la gestió honesta del públic fa que esta situació ens resulte especialment repugnant. Els fets i el que ha passat en les nostres institucions donen la raó a la nostra insistència a propugnar una nova forma de gestionar i una nova forma de treballar per a la ciutadania. Necessitem treballar per als ciutadans i que l’interès públic siga l’única prioritat. Per això, creiem que la nostra configuració com a plataforma ciutadana ha de ser una porta perquè la ciutadania accedisca a estes institucions que han estat tancades amb pany i clau”.

Segons el parer de la Coordinadora de la plataforma municipalista, “és el poder en mans de la ciutadania el que pot posar límit als excessos d’aquells que creuen que una representació concedida per les urnes, de manera provisional, és un privilegi que els permet saquejar el públic com si fóra patrimoni propi”. VALC conclou el seu comunicat reafirmat el seu convenciment que “un procés d’enfortiment polític de la ciutadania per mecanismes participatius i per mitjà d’una mobilització vigilant és la major garantia per a que situacions com estes no es tornen a veure en la nostra ciutat”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.